Pandemi sürecinde önem kazanan bağışıklığı destekleme arayışı ile tüketici bal ve arı ürünlerine koştu. Balın yanı sıra, propolis, polen gibi katma değerli arı ürünleri ve bu ürünleri içeren ballar, bağışıklık destekleyici özellikleriyle tercih edilir hale geldi.

İlk kısıtlama döneminde yüzde 30'luk satış artışı yaşayan sektör, ikinci kısıtlama dönemi öncesinde yüzde 50'lik artışlara ulaştı. Yığılcalı Bal Üreticisi Sadettin Arı, “Pandemi ile birlikte, balda yüzde 50'ye varan satış artışları oldu. Bağışıklığın öne çıktığı bu dönemde, arı ürünlerine olan talep ise yüzde 100'e ulaştı” diye konuştu.

Bal fiyatlarının artması ile birlikte, merdiven altı üretilen sahte balların daha ucuza satıldığını, bu konuda vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Arı,  “Şifa niyetine tüketilen bal ve arı ürünlerinin fiyatında bu sene artış bekleniyor. Arıcılık sektöründe yaşanan olumsuzluklar sonucu ham bal fiyatlarının artması maalesef mısır şurubu ile ucuza sahte bal üretenlere fırsatlar yaratıyor” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI