Düzce'de dün akşam saatlerinden itibaren etkisi artıran sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Özellikle Çilimli, Cumayeri ve Akçakoca ve Gümüşova’da büyük hasara neden olan yağış sonucu dereler taştı, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Selin vurduğu Gümüşova ilçesinde derelerin taşması ile belediyenin ana su şebekesinde arıza meydana geldi. Bu nedenle ilçeye su verilemezken, belediye ekiplerinin gece boyu yaptığı çalışmaların ardından arızanın giderilmesi ile 12 saat sonra yeniden ana su şebekesine su verildi.   

Konu ile ilgili Gümüşova Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “İlçemize Ordulu Karadere Köyü’nden gelen, kaynaklarda heyelandan dolayı içme suyunun tamamında bulanma yaşanmıştır. Bu bulanmadan dolayı içme suyunun tamamı, şebeke hattına verilememiştir. Ordulu Karadere’den gelen isale hattımızda, 2018 yılında meydana gelen sel afetinde, yaklaşık 2000 metre isale hattımız zarar görmüş ve bu zararımız, iller bankası tarafından tespitleri yapılarak karşılanmış olup, aynı bölge tekrar eden sel ve heyelandan dolayı gece sabaha kadar fen işleri ve su işleri ekiplerinin özverili çalışması neticesinde suyun bir kısmı isale hattına verilmiş, aynı anda Karadere’den su gelinceye kadar Hacıkadirler köyü’nde bulunan sondaj kuyularından su teminine gidilmiştir. Sel baskını olduğundan; 2 adet sondaj kuyusu,  2 adet ups cihazı, 1 adet su pompası ve elektrik tesisatı sular altında kalarak zarar görmüştür. İlçemize 12 saat boyunca su verilememiştir. Sondaj kuyularındaki yapılan yoğun çalışmalar neticesinde, 1 adet su pompası ile ilçemizin su ihtiyacı geçici olarak karşılanmıştır.  Yeni mahalle D-100 karayolu kenarında rögarların taşması sonucu, yol trafiğe kapanmış ekiplerimizin çalışması sonucu trafiğe açılmıştır. Merkez mahallesi delice deresi üzerinde bulunan köprüde taşma meydana gelmiştir. Kışla mahallesi ve merkez mahallemizde aşırı yağıştan dolayı heyelan oluşmuş ekiplerimiz tarafından anında müdahale edilerek yol trafiğe açılmıştır. Yaşanan sel felaketinde can kaybı yaşanmamış ancak büyük çapta maddi hasar meydana gelmiştir” denildi.

“Genel Sekreter Hayri Şen Çalışmaları yerinde inceledi”

Öncü Haberin sel felaketinden etkilenen Gümüşova ilçesine bağlı Kahveleryanı Köyünde yaşanan mağduriyeti gündeme taşımasının ardından, İl Özel İdaresi tarafından bölgeye iş makineleri ve ekipler sevk edildi. Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Hayri Şen, Kahveleryanı köyüne giderek, evleri ve tarım arazileri sular altında kalan selzede vatandaşlara geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Köyde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Hayri Şen, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün sizin gündeme getirdiğiniz, küme evlerindeki Osman Şen’in evine de baktık.  Osman Şen’in bahçesinde su var ve birçok evin bahçelerinde su var.  Şu an kepçemiz,   Kahveleryanı’nda çalışıyor.  Menfez önlerini açıyor,  ilave kanallar açıyor suyu drene etmek için. Köylerdeki genel sorun.  Vatandaşlar kendi evine geçmek için koyduğu uygun olmayan büzlerin birçoğu tıkanmış. Hacıkadirler’de cami avlusu içinden geçen açık kanal. Cami bahçesine alan kazandırmak için yaklaşık 60 metre kapalı büz konmuş.  Büz yeterli drene edemeyince, su köy içine doğru şişmiş. Biz kapalı büzün üstünden yeni yeni kanal açarak, drene etmeye çalışıyoruz.  Kahveleryanı’ndan Karaköye giden yolun üstündeki dereye DSİ tarafından konulan büzlerin üzerinden akıyor dere" diye konuştu. 

HABER: Savaş ARI