Öncü Haber, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde halkın verdiği oylar ile göreve gelen Belediye Başkanlarının çalışma performanslarını halka sormaya devam ediyor. Yerel seçimlerde MHP’den girdiği Belediye Başkanlığı seçimlerini en yakın rakibine karşı büyük bir oy farkı ile kazanan Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan’ın çalışma temposu ile ilgili ilçe sokaklarında vatandaşlara mikrofon uzatan Öncü Haber ekibi, birbirinden farklı cevaplar alsa da, Gümüşova halkının ortak kanısı, “Muharrem Tozan, hizmet için hükümetten fazla destek görmüyor, çalışmaları engellenmeye çalışılıyor” oldu.

Gümüşova Belediyesi’nin Gümüşova OSB’de söz hakkı olmamasını da eleştiren vatandaşlar, Tozan’ın İYİ Parti’ye geçeceği iddiaları ile ilgili soruya da, “Çalışmaları engellendiği için İYİ Partiye geçmesi bir şey ifade etmiyor. İYİ Partiye geçmesi daha iyi olur” şeklinde cevap verdi.

İşte Gümüşova halkının Muharrem Tozan Çalışma temposu ile ilgili görüşleri:

“Vaat ettiklerinin yüzde 80’ini yerine getirdi”

Fikret Kahraman: Vallahi biraz hizmette eksiklik var. O da başka bir partiden başkan olduğu için. İYİ Parti ye de geçmesi bir şeyi değiştirmez. Aslında iktidardan olmadığı sürece değişmez bu iş. Vaat ettiklerinin yüzde 80 ini yerine getirdi.

“Ben İYİ Partiye geçmesini isterim”

Sait Karaboğa: Muharrem ağabey iyidir yani görevlerinin yüzde 80 ini yerine getirdi. Sıkıntılar tabii ki oluyor olmayacak diye bir şey yok. Burası ile ilgili değil ülkenin genel hali böyle. Eksiklikler illaki olsa bile acil eksikleri muhakkak tamamlıyor. İnşallah geçer İYİ Parti’ye, ben geçmesini isterim.

“Bir iş yaptırmamalarına rağmen yine de normal çalışıyor”

Hüseyin Hoşgör: Normal yani. Bir iş yaptırmamalarına rağmen yine de normal. Devlet tarafından yapamıyor belki de, çünkü kendisi elinden gelse yapar. İYİ Parti’ye geçme işini ben duymadım.

“Tozan engellenmese daha iyi çalışır”

Yaşar Pak: İmkânları doğrultusunda iyi buldum. Engellenmese daha iyi çalışır, bence engelleniyor. İYİ Parti’ye geçeceğini duymadım ama kendi bilir kendi kararı.

“Muharrem Tozan Gümüşova için ne gerekiyorsa yaptı”

Talat Özatay: Gümüşova’da belediye adına yapılacak bir şey kalmadı ki Muharrem Tozan ne gerekiyorsa yaptı zaten. Ben 14 sene Belediye de çalıştım bildiğim tek bir şey var; Belediye Başkanı hükümetten değilse o Belediye’ye hiçbir şey vermezler. Gene gelir, ama temel noktada zorunlu olanlar gelir onun dışında bir destek bir yardım gelmez iş yapmak ister yapamaz mesela. İYİ Parti’ye geçeceğini ben duymadım ne olursa olsun benim başkanımdı. 2 dönem orada çalıştım, saygı duyuyorum kendisine.

“Hükümet partisinden olmadığı için destek alamıyor kendisi”

Mustafa Canbaz: Vallahi biz oy verdiğimiz için başarılı buluyoruz kendisini. Hükümet partisinden olmadığı için destek alamıyor Devletten. Şu an da öyle bir şey var; bir kutuplaşma var devlette, ‘AK Parti’li olacaksın başka partili olmayacaksın. Yani hep ben yapacağım, sen yapmayacaksın’ İYİ Parti meselesini bilmiyorum benim parti ile işim de olmaz. Vatandaşlık görevimi yaparım, seçim zamanı giderim oyumu kullanırım.

“Tozan siyasi oyunlardan dolayı çalıştırılmıyor”

Uğur Çetin: Şuan elinden geldiği kadarıyla yapıyor. Ama siyasi oyunlardan dolayı çalıştırmıyorlar öyle söyleyeyim. Bizim burada organize sanayi var en basitinden oraya Belediye hükmedemiyor çöpünü bile Düzce’den İl Özel İdaresi alıyor. Onun dışında belediyecilikte, zaten geçmişten belediyelerin kalan borçları var. Bundan dolayı maddi olarak çok çalışma imkânları kalmıyor. Bende muhalif bir siyasi görüşe sahibim öyle söyleyeyim; ama yapılabilecek şeyler yapılıyor zaten, çalışmaları iyi buluyorum açıkçası. Ben İYİ Partiliyim yani şu an da onunla ilgili bir bilgim yok şahsen. Olabilir mi? şu an ülkemizde zaten genel bir kaçış var İYİ Parti’ye, yükselişi görüyorlar ve yer almak istiyorlar. Ülke genelinde Partiler arası bir geçiş var neden olmasın.