Düzce’nin köylerine hizmet götürmekten sorumlu özel idarenin aksattığı çalışmalar, halkı mağdur ediyor. Buna son örnek Gümüşova’ya bağlı Çaybükü Köyü’nde aylardır baş gösteren çöp sorunu oldu.

Köyde bulunan ve üzerinde ‘Gümüşova Belediyesi’ yazdığı için 2 ay önce bulunduğu yerden kaldırılan çöp konteynerinin yerine yenisinin yerleştirilmemesi tepkiye neden oldu.

Düzce İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan köyde, konteyner ve çöp toplama hizmetinin düzenli yapılmadığını savunan vatandaşlar, ilgilileri haber merkezimiz aracılığıyla göreve davet etti.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdiği ihbarda, haftalardır yerine yenisi konulmayan konteyner yüzünden köyün yakışmayan bir manzara ile karşı karşıya olduğunu belirten köy sakini, irtibata geçtikleri özel idare yetkililerinin duyarsızlığından yakındı.

2 aydır konteyner olmayan noktanın ‘Buradan alırlar’ düşüncesiyle bırakılan atıklar sonucu çöp dökme alanına çevrildiğini belirten tepkili vatandaş, “Gümüşova’ya bağlı Çaybükü Köyü’nde çöp konteynırlarını aldılar. Burası özel idarenin alanı. Her yer çöp içinde 2 aydır belediyeyi de aradık bir şey yapmadılar.” serzenişinde bulunarak, hizmet alamamaktan dert yandı.