Gümüşova ilçesine bağlı Hacılar Mahallesi sakinleri, musluklarından akacak bir damla suya hasret kaldı. Kot farkı nedeniyle şebeke suyundan yararlanamayan mahalle sakinleri, kullandıkları kaynak suyunun da kuraklık nedeniyle kurumasıyla tamamen susuz kaldı. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor.

Konu ile ilgili Gümüşova Belediyesi’ne birçok müracaatta bulunduklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Songül Demirci, “Gümüşova Hacılar Mahallesinde yıllardır su sorunu yaşıyoruz. Mahalle olmamıza rağmen yaklaşık 20 yıldır, belediyenin şebeke suyundan yararlanamıyoruz. Bu konu ile ilgili defalarca Gümüşova Belediyesine müracaatta bulunduk, ancak bugüne kadar bir sonuç alamadık. Kullandığımız kaynak suyunun da kuraklık nedeniyle kuruması ile tamamen susuz kaldık.  CİMER’e konu ile ilgili şikayette bulunduk, ama yine de bir sonuç alamadık” diyerek duruma tepki gösterdi.

Su sorununun bir an önce çözülme kavuşmasını istediklerini kaydeden Demirci, “Her seçim döneminde, evlerimize şebeke suyu bağlanacağına yönelik bize söz veriliyor. Ama seçimden sonra bu verilen sözler unutuyor. Biz musluklarımızdan artık su akmasını istiyoruz” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI