Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. yıldönümü etkinliklerle kutlanıyor. 10 Nisan Polis Haftası olması nedeniyleDüzce’degerçekleşenprogram, Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başladı.



Anıtpark Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’in sunduğu çelenk koyma törenine Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, kurum müdürleri ve polis memurları katıldı.
Çelenk sunma töreninin ardından Düzce Şehitliği’ne geçen protokol ve polis memurları tüm şehitlerin huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Kuran’ı Kerim Tilaveti ve edilen dua ile devam eden şehitlik programında İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz şehitlik defterini imzaladı, ardından kabirlere karanfil bırakıldı.





Program, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın makamını ziyaretle devam etti.

“Durmak yok, işimiz çok”
Emniyet mensuplarının ziyareti sırasında konuşan Vali Zülkif Dağlı günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Teşkilatımızın bu güzel gününü kutluyorum. İnşallah hep birlikte sağlık içerisinde, Türkiye’mizin birlik ve beraberlik içerisinde nice polis günlerimizi kutlarız. Ayrıca Düzce polisimizi son günlerde yaptıkları operasyonlardan ötürü kutluyorum. Düzce polisinin biraz daha ön plana çıktığını görüyoruz. Durum ve yapılan faaliyetler ortada. Bundan sonra valiler gelen yazı sonucunda, yapılan faaliyetlerin bilinmesi ve örnek olunması amacıyla fotoğrafıyla birlikte basına gönderilecek. Durmak yok. İşimiz çok. Uyuşturucuyla mücadele gibi birçok konuda mücadelelerimiz devam edecek.”

“Yemine sadık kalanlarla bugüne geldik”
İl emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ise,“Gece, gündüz çalışıyoruz. Son günlerde yaşadığımız olaylardan sonra parmak basmadan geçemeyeceğim. Bu arkadaşlarımızın en büyük özelliği silah ve namus üzerine yemin etmesi. Bu arkadaşlarımız ve bizler bu yemine sadık kalarak bugünlere geldik.” diye konuştu.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 172. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler Yeni Kent Polis Karakolu’nda verilen yemekle devam etti. Şehit yakınları, gaziler, polisler ve aileleri için düzenlenen yemeğe protokol yoğun katılım gösterdi.

“Emniyet Müdürlüğümüz artık daha etkin ve verimli”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Zülkif Dağlı, Düzce polisini daha etkin ve ses getirici çalışmalara imza atmalarından dolayı kutladı.

Dağlı, “Emniyetimiz artık daha dinamik, kötü niyetlilerden arındırılmış bir şekilde yoluna kaldığı yerden daha şevkli bir şekilde devam ediyor. Emniyet mensuplarının içindeki kötü niyetliler çürük elmalar temizlendi. Son günlerde de takip ettiğimiz gibi yapılan çalışmalar gerçekten güzel. Düzce Emniyet Müdürlüğümüz artık daha etkin ve verimli bir şekilde kendilerini gösteriyor. Başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere, tüm arkadaşlarımızı kutluyoruz. Şehit ailelerimiz, sizler gerçekten bizim için çok önemlisiniz, her şeyimizsiniz, şehitlerimizin bize emanetisiniz.” ifadelerinde bulundu.

“Daha güçlü, istekli ve karalıyız”
Yemekte konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, burada da mensubu oldukları polis teşkilatına olan sadakatlerini simgeleyen yeminin önemine değindi.
Deniz, “Ettikleri yemini unutanlar, vatan, millet, bayrak ve mukaddesat tanımayan kiralık uşaklar, karanlık dehlizlerde verecekleri hesabı düşünedursun, bizler omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Her zamankinden daha güçlü, istekli ve karalıyız.” Dedi.

“Korkulu rüyaları olacağız”
Yaptıkları görevin kutsal oluşundan ve bu mesleği icra etmekten gurur duyduğunu dile getiren Deniz şöyle devam etti:
“Şanlı al bayrağımızın gölgesinde olmaktan gurur duyan, kanun ve nizamlara uyan, milletimizin her bir ferdinin yanında olmaktan onur duyuyoruz. Aksine davranan, kanun, millet, bayrak tanımaz her bir kişinin de devlet vakuruna yakışır, hukuk çerçevesinde korkulu rüyası olmaktan geri durmayacağımıza söz veriyoruz.”