Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci kuruluş yıldönümü Düzce ve ilçelerinde tören ve etkinliklerle kutlandı. Akçakoca’da düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı saat 09.30’da Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile başladı. Kaymakam Mustafa Can’ın idareci, bürokrat, siyasetçi, iş dünyası ve vatandaşların tebriklerini kabul etmesinin ardından kaymakamlık tören alanındaki kutlama programına geçildi. Buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Can ve ona eşlik eden heyet ilk olarak halkın ve öğrencilerin bulunduğu noktalara giderek bayramlarını tebrik etti.

Günün anlam ve önemine yönelik olarak kürsüye davet edilen Kaymakamı Mustafa Can’ın coşku dolu konuşması sonrası öğrenciler tarafından Cumhuriyet temalı şiir ve kompozisyonlar okundu.

Kutlama programı, Akçakoca Kara Atmacalar isimli folklor ekibinin halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Folklor gösterisi sonrasında 29 Ekim ile ilgili olarak şiir, resim ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Yazgan ve Akçakoca Cumhuriyet Savcısı Ümit Yıldırım öğrencilere ödüllerini vererek toplu hatıra fotoğrafları çektirdi.

Son olarak bando eşliğinde alanda bulunan tüm öğrenciler selamlama yapıp tören alanından ayrıldı.

Kaymakamlık tören alanındaki kutlama programının sona ermesinin ardından resmi araçların oluşturduğu konvoy, şehir turu yaptı.