Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Haziran ayında yoğun bir aşılama kampanyası yürüterek, ülkemiz genelinde normalleşmeyi temin etmeyi hedefliyoruz." açıklamasının ardından gözler 31 Mayıs Pazartesi günü toplanacak olan Kabine Toplantısı’na çevrildi.

Belediyelerin hijyen seferberliği

Yeni normalleşme kararlarının neler olacağı merak edilirken, 1 Haziran sonrası geçilecek olan “kademeli normalleşme” öncesinde Düzce ve ilçelerinde belediyelerin hummalı hijyen seferberliği başladı. Kent merkezlerinde artacak yoğunluğa bağlı olarak hafta sonu kısıtlamasını fırsat bilen belediye ekipleri, cadde ve sokaklarda temizleme çalışmasını hızlandırdı.

Ziyaretçi akını bekleniyor…

Kademeli normalleşme süreci öncesi Akçakoca Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sokakları deterjanlı sularla yıkamaya başladı. Kademeli normalleşme döneminde ilçeye yoğun bir ziyaretçi akını beklenirken, belediye ekipleri de bu beklentiye karşılık veren çalışmalarını tamamlamaya başladı.

Restoranlar açılacak mı?

1 Haziran'da sona erecek kademeli normalleşmede dört gözle yeniden müşterilerini ağırlamayı bekleyen yeme-içme sektörü son hazırlıklarını yapıyor. Uzun zamandır kapalı olan restoranların ve kafelerin yeni dönemde kişi sayısı sınırlandırılarak açılması bekleniyor.

Düğünler serbest olacak mı?

Yine aylardır yasak olan düğün, nişan, kına gecesi merasimlerinin de 1 Haziran'dan sonra yine kişi sayısı sınırlandırılarak serbest bırakılması bekleniyor. Özellikle açık hava düğün salonlarının açılması bekleniyor.

Açık havada maske zorunluluğu kalkabilir…

Bir süredir kapalı olan ve hizmet veremeyen güzellik salonları, halı sahalar, spor salonları, yüzme havuzları da 1 Haziran'dan sonra yeniden hizmete başlaması beklenen işletmeler arasında.

Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz günlerde aşılamada yol kat edildikçe açık alanlarda maske zorunluluğuna da gerek kalmayacağını açıklaması heyecan uyandırdı.  

Maske kullanımının bazı alanlarda zorunlu olmamasına yönelik henüz öngörü aşamasındaki bu açıklama, bazı vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanırken, bir kısmı ise koronavirüs tehlikesinin devam etmesinden dolayı bu duruma endişe ile yaklaştı.