Düzce Arsal Anadolu Lisesi öğrencileri 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103.Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü olması dolayısıyla Darıcı Mahallesi’nde bulunan okulun bahçesinde “Çanakkale Geçilmez” adlı program hazırladı. İzleyenler tarafından beğeni ile izlenen programa Düzce Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi damga vurdu.

Öğrenciler Mehter takımına büyük ilgi gösterirken hazırladıkları program ile de mest etti. O günlerin yaşatıldığı bir tiyatro gösterisi hazırlayan öğrenciler gösterinin sonunda dev bir Türk Bayrağı açtı.



Ayrıca okul, Afrin’de terör örgütü unsurlarına karşı kahramanca mücadele eden Türk Askeri’nin kan ihtiyacını karşılamak amacıyla Kızılay’ın başlattığı kan bağışı kampanyasına da destek verdi. Öğretmenler ve 18 yaşını doldurmuş öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya 18 yaşını dolduramadığı gerekçesi ile destek veremeyen öğrenciler büyük üzüntü yaşadı.



“Yaşını doldurmamış öğrenciler bile gelip, kan vermek istiyorlar”

Günün anlam ve önemine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Arsal Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin İlhan şunları kaydetti:

“Çanakkale Zaferi’nin 103.yıldönümü münasebetiyle ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla okulumuzda çeşitli etkinlikler planladık. Sabah saat 09:00’da öğrencilerimizin gerçekleştirdiği güzel bir etkinlik yaptık. Ardından Düzce Belediyesi Mehter Takımı öğrencilerimizin yoğun katılımıyla bir gösteri düzenledi. Saat 10:00’da Kızılay tarafından gerçekleştirilen 10:00-16:00 arasında kan bağışı kampanyamız devam ediyor. Bu kampanyaya gönüllü öğretmenler ile özellikle 18 yaşını doldurmuş 12.sınıf öğrencilerimiz katılmaktadır. Öğrencilerimiz kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi ve alaka göstermektedir. Yaşını doldurmamış öğrenciler bile gelip, kan vermek istiyorlar. Bu da onların ne kadar istekli olduğunu gösteriyoruz.”



Haber: Ö.YILMAZ