İstanbul Caddesinin yayalaştırma projesiyle birlikte şehir içi trafiğine yönelik alınan önemli kararlara bir yenisi daha eklendi. İstanbul Caddesinin trafiğe kapatılmasının ardından Rıhtım Caddesi’nde trafik akışının ters yöne verilmesiyle birlikte ana arter konumuna gelen Gazhane Caddesinde meydana gelen trafik yoğunluğuna el atıldı.

Gazhane Caddesinin Düzce İtfaiye Müdürlüğünün bulunduğu kavşak ile hizmete girdiği günden itibaren araç yoğunluğunda gözle görülür bir artışın yaşandığı terminal kavşağı arası tek yön oldu. Uygulamaya İl Trafik Komisyonu kararıyla özellikle mesai saatleri başlangıcı ve sonunda yoğunluğun yaşandığı iki nokta arasındaki trafik yoğunluğunu önlemek ve trafik kazalarına tedbir almak amacıyla başlandı. Kararla birlikte dünden itibaren cadde üzerindeki iki nokta arasında trafik akışı tek yönlü olarak veriliyor.



Bölgedeki yeni trafik düzeniyle birlikte itfaiye kavşağına trafik işaretçisi olarak duba yerleştirildi. Tek yöne çevrilen iki kavşak arasındaki dubalar ise kaldırıldı. Şehir Mezarlığı yönünden gelerek şehir merkezine gitmek isteyen sürücüler Haydar Gördebil Bulvarı’ndan Mimar Sinan Caddesi’ne yönlendirilecek. Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri terminal kavşağında ortak çalışma yürüterek sürücülere yeni trafik düzenine alışmalarında yardımcı oluyor. İki kavşak arasında sürücülere yardımcı olması amacıyla trafik yön tabelaları konuldu.





Yeni uygulama karşısında sürücülerin şaşkınlık yaşadığı ve iki kavşak arasındaki mesafenin tek yön yapılmasına karşın tereddüt yaşadıkları için yolun sol şeridini kullanmadıkları görüldü. Sürücülerin yeni trafik düzenine alışması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

Haber:Y.SEVER