Belediyenin Hukuk işleri Müdürlüğü'nden usulsüzlük iddiası ile görevden alındığı iddia edilen Hüseyin Yılmaz’dan açıklama geldi. yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


Gerçek Dışı Ve Mesnetsiz


“Bu usulsüzlük iddiaları gerçek dışı ve mesnetsiz iddialardır. Hakkımda başlatılan idari soruşturma kapsamında savunma istenen konular ile ilgili Düzce Belediye Başkanlığı’na yazılı olarak bilgi verdim ve soruşturulan konularda herhangi bir usulsüzlük olmadığını ispat ettim.Düzce Belediye Başkanlığı’nın 10 yılı aşkın süredir avukatlığını yapmaktayım. Düzce Belediye Başkanı Sayın Mehmet Keleş’in teklifi üzerine 2004 yılında Düzce Belediye Başkanlığı’nın avukatlığına başladım. Sonrasında sayın İsmail bayram döneminde de Belediye avukatlığına devam ettim.


AK Parti İçindeki Siyasi Çekişmelerin Ürünü


Belediye avukatlığım esasında iki dönem AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Ağabeyim Mustafa Yılmaz ise iki dönem Beyköy Belediye Başkanlığı, Düzcespor Kulübü Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Aktif siyasi hayatın içinde bir aile olmamız nedeniyle AK Parti içindeki siyasi çekişmelerin bir ürünü olarak habere konu soruşturması olayı basına servis edilmiştir.


Yolsuzlukları Belgelesinler


Benim Düzce Belediye Başkanlığı avukatlığı döneminde hesabını veremeyeceğim hiçbir konu yoktur. Görev yaptığım bu dönemde Belediye’nin mevcut mevzuata riayet ederek çalışması için elimden gelen tüm gayreti gösterdim. Yolsuzluk yaptığımı iddia edenler bunu belgeleriyle açıklamalıdırlar. Aksi taktirde hukuk önünde sorumlu duruma düşerler. Bu nedenle açıklanan haberi tekzip ediyorum.”