Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un emeklilik aylığını yaşlılık aylığı olduğunu belirten açıklamasının ardından  EYT dernekleri bakana çok sert tepki gösterdi.



“Çalışma hayatından sorumlu bakanın yaptığı emekli maaşı yoktur, yaşlılık maaşı var” açıklamasının talihsizlik olarak açıklayan Düzce Bolu Sakarya EYT Derneği Başkanı Mehmet Ali Çelik, “İşverenler, çiftçiler, esnaflar o zaman SGK primini neden ödüyor. Yaşlılık maaşı almak için mi. Dünyanın hiçbir ülkesinde emekli maaşları yaşlılık aylığı olarak görülmüyor. Ancak bizim ülkemizde görülüyor. Zaten Emekli maaşları oldukça düşük. Bakanlarımız lüks otellerde yaptıkları programlara milyonlar harcıyorlar ancak vatandaşlarına emekliliği hak etmiş vatandaşlarına bin TL‘yi çok görüyorlar. Biz buna isyan ediyoruz. Ayrıca zaten çalışarak yeterince yorulduk. Bizi daha çok çalışmaya mahkum ediyorlar” dedi. 
 


 
Çay simit getireni derneğe üye olacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı hesabı  da dile getiren Mehmet Ali Çelik; “Cumhurbaşkanımız bir hesap yaparak çay simitten bahsetmişti. Bizde derneğimize üyelik olarak 60 TL yıllık aidat ve 20 TL giriş bedeli alıyorduk. Ancak bakanımızın açıklamasının ardından Cumhurbaşkanımızın hesabı ile derneğimize üyeliği çay simit ile yapmaya karar verdik. Artık Çay simit parasını getiren derneğimize üye olabilecek” dedi. 
 


“Herkese tabutlarını biz vereceğiz”
SGK kanununda yapılan çalışma ile emekliliğin sadece mezarda olacağını ifade eden Mehmet Ali Çelik; “Emeklilik bizler için artık bir hayal. Ancak mezarda emekli olabileceğimizi düşünmeye başladık. Bu nedenle de ben tabutumu başucumda tutuyorum. Bütün üyelerimizin tabutlarını da ben karşılayacağım ve her çalışana tabut vereceğim. Çünkü bizlerin emekliliği ancak mezarda olacak” dedi.