Akçakoca Dohaycan Derneği, İçişleri Bakanlığı’nın sokak hayvanlarının beslenmesine ilişkin olarak yayınladığı genelgeye istinaden çeşitli kurumlardan mama talebinde bulundu.

Beklenen cevap bir türlü gelmeyince, Akçakoca Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ile görüşen dernek yönetimi taleplerini iletmelerinin üzerinden 24 saatgeçmeden mama sürprizi ile karşılaştı.

Başkan Sarıoğlu Düzce İl Özel İdaresi Sekreteri Hayri Şen ile görüşerek, Akçakoca ve köylerinde mağdur olan sokak hayvanları için 20 torba mama ve 5 büyük torba parça tavuk temin edilmesine aracı oldu.

Akçakoca’ya getirtilen mamalar, Dohaycan yönetimine teslim edilirken, İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu mama torbalarını taşımaya yardım etti.

Akçakoca tarihinde sokak hayvanlarını yaşatmak için mücadele eden bir sivil toplum kuruluşuna ilk defa böyle bir destek geldiğini ifade eden Dohaycan Dernek Başkanı Derya Çolpan, “Sayın Esvet Sarıoğlu’na ve İl Özel İdaresi’ne çok teşekkür ediyoruz. Sayelerinde ilçe ve köylerimizde aç kalan hayvanlara mama dağıtabileceğiz.” dedi.

Getirtilen mamaların daha çok Akçakoca köylerine gönderileceği öğrenilirken, ilk parti mama, Kalkın Plajı civarında kalan ve açlıktan bitap düşmüş görüntüleriyle dikkat çeken sokak hayvanlarına gönderildi.