Cumayeri ilçesinde AK Partili eski Belediye Başkanı Recep Tuna döneminde altyapı ihalesinde yapılan usulsüzlük, Mart 2019 yılı yerel seçimlerinin ardından MHP’li Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu’nun Başkanlık koltuğuna oturması ile ortaya çıkmıştı.

2014 yılında Cumayeri’nde meydana gelen sel afeti sonrası, yaraların sarılması için devletten belediyeye 3 milyon TL gibi yüklü bir ödenek geldi. Recep Tuna ve yönetimi, bu ödeneğin 1 milyon 336 bin lirası ile alt yapı ihalesi yapma kararı aldı ve meclisten geçen taleple ihale düzenlendi. İhale sonucunda alt yapı yapım işini alan KGK isimli firmaya, 1 milyon 336 bin TL ödeme yapıldı.

Ancak Cumayeri’nde kanalizasyona bağlı sorunların yıllardır devam etmesi gözleri  ‘yapıldı’ denilen bu çalışmalara çevirmiş ve bazı ihbarların da gelmesi ile de Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, harekete geçerek konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.   

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianamenin kabul edilmesinin ardından, avukatları ile birlikte soluğu Düzce Adliyesi’nde alan Koloğlu, “Paranın Geri İadesi” ile ilgili dava açmıştı. 4. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davadan, bugün karar çıktı.

Mahkeme paranın yasal faizle geri iadesi yapılana kadar, aralarında AK Partili Cumayeri eski Belediye Başkanı Recep Tuna’nın da bulunduğu 11 kişinin banka hesaplarına bloke koyarken, mal varlıklarına da tedbir kararı getirdi.

Geçtiğimiz hafta Öncü TV Ekranlarında yayınlanan ve Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programına katılan Cumayeri Belediye Başkanı Koloğlu, yasal faizi ile birlikte 2 Milyon 800 bin lirayı bulan para ile ilçedeki asfalt problemini çözeceğini ifade etmişti.

HABER: Savaş ARI