Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)’nun Düzce bileşenleri Hasanlar ve Esençam köylülerinin Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili günlerdir eylem yaptığı Hecinler mevkiinde tesis nedeniyle mağdur olan vatandaşlarla biraraya geldi. “Haklı mücadelede halkın yanındayız” yazılı pankart açan KESK üyeleri basın açıklaması yaptı. Açıklamayı sendika üyeleri adına Yapı Yol Sen Düzce Temsilcisi Alev Şahin okudu. Şahin Düzce Belediyesi tarafından yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisinin çevredeki yaşam alanları için ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Şahin, tesisin halkın anayasal hakkı olan temiz bir çevrede yaşama hakkını ihlal ettiğini belirtti.

Şahin, halkın havasına suyuna, toprağına sahip çıkması adına başlattığı nöbet tutma eylemine keskli kamu emekçileri olarak destek verdiklerini açıkladı.

Şahin, “Halkın sorunlarını kendi sorunlarımızdan ayrı görmeyen sendikalar olarak geri dönülme sağlık sorunları açığa çıkmadan, halk sağlığı tehlikeye sokulmadan mahkeme kararının titizlikle uygulanmasını konusunda başta Düzce Belediyesi olmak üzere ilgili kurumları kamuoyu önünde uyarmayı, görevlerini yerine getirmeye davet etmeyi görev biliyoruz. Bu yörede yaşayan ve 17 Şubat 2016 günü itibariyle 38 gündür nöbet tutan halkın sesine kulak verilmeli ve gereği derhal yerine getirilmelidir.”dedi.

Nöbet tutan köylülerde tesis nedeniyle yaşadığı mağduriyetleri anlattı ve yetkililere seslendi.

Haber;S.KAŞKIR