Dünya çapında muhtaç ve mazlum durumdaki herkesin insani ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen İHH vakfı; gıda, sağlık, barınma, eğitim gibi temel konularda birçok bölgeye hizmet götürüyor. Muhtaç bölgelerin yardıma ihtiyaç duymayacak bir seviyeye gelmesi için kalkınma stratejileri geliştiren vakfın, faaliyetleri arasında yer alan Arama Kurtarma desteğini, “Doğada Arama Kurtarma” başlığı altında sürdürdüğü eğitimlerle güçlendirmeyi hedefliyor.

5 İLDEN 8 EĞİTMEN 56 KURSİYER KATILDI

Türkiye genelinde gerçekleştirilen eğitimler çerçevesinde, Düzce İHH Arama Kurtarma ev sahipliğinde, Güzeldere Şelalesinde de eğitim düzenlendi.

İHH Arama Kurtarma 3. Bölge Koordinatörlüğünün organize ettiği eğitimlere Sakarya, Bolu, Bartın, Karabük ve Düzce olmak üzere 5 ilden 8 eğitmen ve 56 gönüllü katıldı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ DE ZİYARET ETTİ

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın tahsis ettiği arazide gerçekleştirilen eğitim ve tatbikatları Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz yerinde inceledi.

Eğitim alanını ziyaret ederek tatbikatlar hakkında uzman eğitmenlerden bilgi alan Dr. Yılmaz, ihtiyaç duyulması halinde ellerinden gelen desteği sunacaklarını ifade etti.

13 Mayıs günü başlayan “Doğada Arama Kurtarma” eğitimi, Güzeldere Şelalesi ve çevresinde 3 gün boyunca uygulama ve tatbikatlarla gerçekleştirilerek tamamlandı.