Şehrin yeşil alanlarının azalması sürekli eleştirilen Düzce'de temizlikte sınıfta kalındı. Şehir merkezindeki sınırlı yeşil alanlardan olan ve 2013 yılında Düzce Belediyesi tarafından kullanıma açılan Kent Park'ın son hali iç sızlattı.

Hafta sonu sıcak havanın tadını şehrin gürültüsünden uzak doğal bir ortamda geçirmek için Kent Parkı tercih edenler çöp sorunuyla yüzleşti. Çoğu zaman çöpler yüzünden kurumları eleştiren taraf vatandaş olurken, bu kez kirlilik vatandaş eliyle ortaya çıktı.

Parkın çeşitli yerlerine yeterli sayıda konulan çöp tenekeleri olmasına karşın vatandaşların çöplerini yerlere atması çirkin bir görüntü ortaya çıkardı.

Yeşili korumanın sadece kurumların değil vatandaşların da görevi olduğunu unutan bu kişilerin "Yeşil Düzce" adına yakışmayan davranışları yüzünden ortaya çıkan çevre kirliliği, duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Oturma alanlarına atılan çekirdek kabukları, kağıt ve poşetler sonucu pislik içinde kalan Kent Parkı'nın çevreyi koruma bilinciyle temiz tutulması gerekliliğini dile getiren aileler, "Bu alanlar bizler için yapıldı. Çöp tenekeleri varken, yerlere çöp atılması hem çevreye büyük zarar, hem de Düzce'ye yakışmayan bir görüntü... Çoluk çocuğumuzla buraya geliyoruz. Lütfen onlara da kötü örnek olmayalım." dedi.