TBMM eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, FETÖ/PDY ile ilişkilendirilen Bolu’daki alışveriş merkezini ziyaret etmesini sosyal medyada eleştiren gazeteci İmdat Aslan’a, katıldığı televizyon programında hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması dün görüldü.

Bülent Arınç’a, ’hakaret’ suçundan adli para cezası
Karar duruşmasında Arınç’ı avukatı Yakup Erikel temsil etti. Erikel, "Müvekkilimin gerek kendisinin, gerekse bizim daha evvelden bahsettiğimiz üzere müştekiye hakaret etme gibi bir kastı söz konusu değildir. Tamamen kendi kişisel görüşlerini eleştiri sınırları içerisinde kalmak sureti ile yapmıştır. Müvekkilin bu aşamada beraatine karar verilmesini talep ediyoruz." dedi.

İmdat Aslan ise Arınç hakkındaki şikayetinin devam ettiğini söyleyerek "Takdir mahkemenindir" dedi.

Mahkeme, ’Sesli ve görüntülü bir ileti aracılığıyla ve kişinin siyasi düşünce ve kanaatlerini açıklamasından dolayı hakaret’ suçunu işlediğine kanaat getirdiği Arınç’a, 354 gün karşılığı toplam 7 bin 80 TL adli para cezası verdi.

3. duruşmaya katılmıştı
Öte yandan Bolu Adliyesi’nde görülen ilk iki duruşmaya katılmayan Arınç, geçtiğimiz 13 Nisan’da Bolu'ya gelerek, Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki 3. duruşmaya katılmıştı. Savunma yaptığı duruşmanın ardından adliye önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamada bulunan Arınç, İmdat Aslan isimli bir kişinin kendisine hakaret ettiğini ifade ederek hakkında açtığı bir dava için geldiğini belirterek, "Gayet güzel geçti duruşma. Taraflar iddialarını ve savunmalarını söylediler. Hakim karar vermek üzere Mayıs ayına erteledi.” demişti.