Öncü Medya Grubu’na Düzce’nin ilk yerel televizyonu Öncü TV’nin 27. Kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama ve tebrik ziyaretleri sürüyor. AK Parti Çilimli İlçe Başkanı Orhan Kansız ile birlikte Öncü Medya Grubuna ziyaret düzenleyen Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Düzce’deki yayın – basın organlarının önemine vurgu yaptı. Başkan Yavuz'u Türkseven Şirketler Grubu Onursal Başkanı Ömer Faruk Türkseven ve Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ağırladı.

Öncü TV’nin Düzce’nin çıkarları doğrultusunda kamuoyunu aydınlattığını kaydeden Yavuz,  “27 yıl oldu. Öncü TV adına yakışır bir şekilde habercilikte basında öncülüğünü yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar güzel şeyler yaptınız, bundan sonra da yapacağınızdan hiç şüphemiz yok. Sizlerin yaptıklarınızdan guru duyuyoruz. Çünkü kamuoyunun sesisiniz. Bir evde elektrik oturamazsınız, karanlıkta kalırsınız. Basın da kamuoyuna verilen bir ışıktır. Bu anlamda biz basının her zaman yanındayız ve destekçisiyiz. Çalışanların tümünü tek tek kutluyorum. Öncü TV Yönetim Kurulunu, Genel Yayın yönetmenini ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

“Pandemi sürecinden sonra, projelerimizi hayata geçireceğiz”

İlçede yaptıkları çalışmalar ile ilgili de konuşan Yavuz, “Projeler anlamında birçok proje çalışmalarını bitirdik. Malum yaşadığımız süreç pandemi süreci. Bundan dolayı ekonomik şeyler tam düzene giremedi. Çünkü önce can, sonra canan. Elimizden geldiği kadarıyla ilçemizdeki vatandaşların sıkıntılarını çözmeye ve ihtiyaçlarına dokunmaya çalışıyoruz. Ama şu kesinlikle bilinsin ki yapacağımız projeler normalleşmeler sağlanınca gerekli imkân ve zeminler oluştuğunda onlara da bir an önce başlayıp kazma vuracağız” diye konuştu.

“Olimpik yüzme havuzunun ihalesini yapacağız”

İlçeye yapılacak olan olimpik yüzme havuzu projesinin ihale aşamasına geldiğini ifade eden Yavuz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Mesela bir tanesi, ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun, pazartesi, günü yarı olimpik yüzme havuzumuzun ihalesi var. En kısa zamanda başlayıp yılsonuna kadar tamamlanması gündemde. Hayırlısıyla da ilçe ve bölge halkına böyle bir hizmeti kazandırdığımızdan dolayı çok mutlu olacağız. Buna benzer projelerimiz var. İnşallah onları da kısa zamanda halledeceğiz.”

Organize Sanayi Bölgemizde yatırımcı sayımız doldu”

Çilimli OSB’nin, yatırım yapmak isteyen firmaların gözdesi olduğunu, yatırım yapmak için çok sayıda müracaattın bulunduğunu kaydeden yavuz, şunları kaydetti:

 “Organize sanayi bölgemizde yatırımcı teşebbüs sayımız doldu. Şu anda fazlası var. Arzdan fazla talep var. Projeler ve planlar hazır. Kamulaştırma sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Şu anda ulaştırtma davalarımız görülüyor. Onlar da Allah izin verirse bu yaza kadar bitecek. Bittiği gün hemen kazma vuracağız, aynı anda yatırımcılar da kazma vuracak pozisyonda çok iyi firmalar var. Hem bölgemize hem de ilçemize istihdam, ekonomi, büyüme ve gelişme anlamında çok ciddi değerler katacak. Bir de özellikle altını kırmızı kalemle çizmek istediğim bir husus var. Bizim ilçemizde hazine arazisi yok. Biz tamamen vatandaştan kamulaştırarak bu işi yapıyoruz. Diğer bölgelerdeki gibi değil. Bunu kamulaştırmayla başarıyoruz. En kısa zamanda bunu hayata geçirdiğimiz zaman bizim büyümemizi koşar adıma geçirecek.”

“OSB’ye yatırım yapmak isteyen büyük firmalar var”

Çilimli OSB’ye yatırım yapmak isteyen tekstil hariç her alanda firmaların bulunduğunun altını çizen Yavuz, son olarak şunları belirtti:

 “Her alanda yatırım yapmak isteyen var. Lojistik var. Teknoloji var. Tekstil hariç orman sanayisi var. Bunlar genelde ihracat ağırlıklı firmalar bizi de sevindiren yönü bu. Yani yatırım yapmak isteyen büyük firmalar var.”

HABER: Savaş ARI