Tüm ülkede olduğu gibi Düzce’de de Dünya Çevre Günü çeşitli etkinlikler kutlanıyor. Etkinlikler kapsamında ilk olarak Anıt Park Meydanı’na kurum müdürlerinin katılımlarıyla çelenk sunuldu.

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, çevreyi temiz tutmak gerektiğini söyledi.



“Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır.”
Çevre kirliliğinin etkilerinin ve sonuçlarının dikkat edilmesi gereken boyutlara ulaştığını belirten Kartal şu ifadelere yer verdi:

“Çevre Günü'nün, çevre kirliliğinin etkilerine ve sonuçlarına dikkat çekmeye, daha sağlıklı bir çevre için çabaları yoğunlaştırmaya vesile olmasını temenni ediyorum.  Şehirlerin büyükşehirlere dönüştüğü günümüzde, hızlı sanayileşme, ulaşım araçlarının çoğalması, enerji kaynaklarının çeşitlenmesi ve teknolojik gelişmeler insanlığı tehdit etmeye başlamıştır. Bunun sonucunda çevre problemleri, hem yerel anlamda hem de küresel bağlamda en ciddi sorunlar haline gelmiştir. Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sürdürülebilirliğin ön koşullarından biridir. Dünyamızın doğal kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması, gelecek nesillerin de kaynak sıkıntısı çekmemesi için önem arz etmektedir. Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, eğitimcilere, yerel yönetimlerden vatandaşlara kadar toplumun her kesiminden ve her yaştan insana çok büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Geleceğini düşünen herkes çevreyi temiz tutmalı ve korumalıdır.”

Valilik ziyaretinde Doruk’a plaket ve bisiklet
Çevre Günü kapsamında etkinlikler Düzce Valiliği’nde devam etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nurhan Kartal, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti.



Geçtiğimiz günlerde her sabah öpüp konuştuğu ağacın kesilmesinin ardından döktüğü gözyaşları ile gündeme gelen ilkokul 2.sınıf öğrencisi Doruk Tuzcu’ya Vali Dağlı tarafından Çevre Beratı ve bisiklet hediye edildi.

“İnşallah bunu da ilimize uygulamış olacağız”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı da programdan sonra yaptığı açıklamada çevrenin önemine değinerek şöyla konuştu:

“Sadece kutlamak değil sahip olduğumuz çevrenin bu güzel tabiatın varlığının kıymetini bilmek suretiyle inşallah bunu bizden sonraki nesillere de aktarma adına mutlaka bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bu manada geri dönüşüm önemli. Bu yıl bilindiği gibi Çevre Bakanlığımız, Sayın Emine Erdoğan’ın başkanlığında yine çevreyle ilgili geri dönüşüm konusuna çok büyük bir önem veriliyor. Bizde valiliğimizde geri dönüşümle ilgili çalışmalara başladık. İlimizle bir eylem planı dahilinde bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Geri dönüşüm önemli. Bu manada bunları hem değerlendirme adına hem de toprakta kaldığı zaman verdiği zararları önleme adına buna ağırlık verilecek. Ülke politikası geri dönüşüme ağırlık verme üzerine. İnşallah bunu da ilimize uygulamış olacağız. İlimiz çevre açısından güzel ama bunun değerini bilmemiz gerekiyor.  Su kaynaklarımızın değerini bilmemiz gerekiyor. Çevrenin, doğanın değerini bilmemiz gerekiyor. Çevreyle ilgili çocuklarımızın çalışmaları guru verici. Doruk’un kendi içinden gelen bir davranıştı. Hiçbir kurgu olmadan. Yine 2 tane öğrencimiz de çevreyle ilgili, geri dönüşümle ilgili yaptıkları güzel çalışmaları sergilemiş oldular.”


Haber: M.AYDIN