Düzce’de geçtiğimiz haziran ayında etkili olan kuvvetli yağışların afete dönüştüğü birçok bölgede yaraların hala sarılmaması mağduriyete yol açıyor.

Sağanak yağışlarla birlikte yıkılan köprü ve yolların onarılmaması yüzünden büyük sıkıntı yaşayan vatandaşlar, aylardır başlatılmayan çalışmalara tepki gösteriyor.

Köy sakinleri ulaşımda mağduriyet yaşıyor

Merkeze bağlı Dağdibi Köyü’nün sel afetinde yıkılan köprüsünün yeniden yapımı için haziran ayından bu yana yaprak kıpırdamadığını belirten köy sakinleri, ulaşım için gerekli olan çalışmaların ödenek yetersizliği gibi gerekçelerle askıya alınmasını eleştirdi.

Halk için acil ihtiyaç olan hizmetlerin haftalar ya da aylar süren bekleyişlere gebe kalmasını haksızlık olarak niteleyen Dağdibi Köyü sakinleri, Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdikleri mesaj ve video görüntüleri ile yaşadıkları çileyi gözler önüne serdi.

“Konserler için çıkan ödenek köprü için çıkmıyor”

Yol ve köprülere ödenek bulunamazken, Düzce’de düzenlenen şenlik ve festivallere atıfta bulunan köylüler, “Düzce merkeze bağlı Dağdibi Köyü’nde 4 ay önce ilimizde yaşanan sel felaketi sonrası köy girişinde bulunan köprümüz yıkıldı. 4 ay geçmesine rağmen köprümüz hala yapılmadı. Köprü için ödenek bekleniyormuş. Düzce’de onca konser veriliyor oralara çıkan ödenek köprü için çıkmıyor.” ifadelerini kullandı.