30 Mart Yerel Seçimleri sonrası suskunluğu Düzce Belediye başkanı Mehmet Keleş’in lüks Makam aracı iddiası ile bozan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, dün akşam Erol Tayhan’ın sunduğu “Günlük” programında iktidar partisinin Düzce temsilcilerini âdeta topa tuttu.


3 yıllarını geride bırakan Düzce Milletvekillerinin ismini Düzce halkının yüzde 95’inin tanımadığını öne süren Danışmaz, vekillerin Türkiye gündemini kötü şekilde tanıtmakla meşgul olduklarını söyledi. Seçim döneminde partisinin büro açılışı sırasında Başbakanı övmek adına sarf ettiği cümlelerle Milletvekili Fevai Arslan’ı ve vatandaş için iş talebinde bulunduğu yazıyı yanlış yere fakslayan Osman Çakır’ı eleştiren Danışmaz, “ Düzce, Milletvekilleri açısından şanssız ve ezik” cümlesini kullandı.


MAAŞ ALIP YAN GELİP YATIYORLAR


Düzce halkının aday profiline bakmadan Başbakan’a oy verdiğini ifade eden Danışmaz, milletvekillerini beceriksizlikle suçladı.



Danışmaz, “ kendi çabaları ile yaptıkları bir şey yok. Devlet planlamanın getirdiği yatırımlar var. Milletvekilleri olarak maaşını alıp yan gelip yatıyorlar. Vekiller Düzce’nin kadersizliği. Düzceliler seçimlerde aklıselim hareket etmiyor. Kamuoyunun takdirine saygı duyuyoruz. Anketlerde ve kamuoyu yoklamalarında kazandığımız gösterdi ancak sandıktan çıkmadı. Yerel seçimler genel seçim havasında gitti. Ömer bey başbakanla yarıştı. ”dedi.


BİRAZ ALLAH KORKUSU VARSA BİNMEZ


MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Mehmet Keleş’in lüks makam aracı aldığı iddiasını sürdürdü ve yurtdışında olan Keleş’in yeni makam aracının belediyenin garajında beklediğini ifade etti.
Danışmaz, “ belediye borç batağındayken, bu insanlara küfürdür, züldür. Yazıklar olsun. oy verenlere hakarettir. Benim paramla lüks makam aracı alıyorsun. Ne oldum delisi olup kendini kaybediyorsun. Yine koruma ordusu ile geziyorsun. Böyle belediye başkanı olmaz. Yaz aylarında 3 aylık bir dini eğitim aldıysan haram olduğunu bilirsin. Düzcelinin gram hakkını yedirmem. Boğazından geçirmem biraz Allah korkusu varsa binmez. Kullanırsa yüzüne tükürsünler.. “dedi.


CANLI YAYINDA “SATIŞ” POLEMİĞİ


Danışmaz programda son günlerde İL Özel İdaresi mülklerini satışa çıkarmakla gündeme gelen İl Genel Meclisini de eleştirdi. Danışmaz, Önümüzdeki dönem bütün şehir uygulamasıyla vasfı yitirecek olan il genel meclisinin mülklerinin belediyeye kalmaması için satışa çıkardığını öne sürdü. Danışmaz’ın programda “çıkıp gerekçe açıklasınlar” çağrısına karşılık, Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Cahit Aydın telefon bağlantısı ile karşılık verdi.


Meclis üyesi Cahit Aydın, lojmanların Düzce’nin sırtında bir yük olduğu gerekçesi ile satışa çıktığını ifade ederken, Danışmaz’ın hedef tahtasına koyduğu Milletvekili Fevai Arslan ve belediye başkanı Mehmet Keleş’i savundu.


HER KARARDA HESAP VERECEK DURUMDA DEĞİLİZ


Aydın, “kin ve nefret dolu sözler kullanmak doğru değil. belediye başkanı gün içinde 2-3 kez İstanbul’a girmek zorunda kalıyor. Zaman yetmiyor. Araç üzerinden konuşmayı doğru bulmuyorum. En kıymetli yerlerle ilgili olarak hiçbir satış söz konusu değil. Belediyeye kalmasın, satalım zihniyeti doğru değil.” Bunun böyle olmadığını Düzce zaman içinde anlayacaktır. Meclis toplantısında onlarca karar alınıyor her kararda hesap verecek durumda değiliz. Ayrıca bizim kararlarımız oy çokluğu ile değil, oy birliği ile alınıyor.” dedi.

MHP İl Başkanı telefon bağlantısı ile canlı yayına katılan Aydın’ı “laf ebeliği” yapmakla suçladı ve sorularına tam manasıyla cevap alamadığını söyledi.


Danışmaz, programın sonunda“ en ufak yolsuzluğunuzda ensenizdeyim” diyerek göz dağı da verdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır