Beyköy'de bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde otomotiv ürünleri alanında faaliyet gösteren Teknorot Fabrikası'nda 1 Aralık Pazar akşamı çıkan yangın ve vakaya müdahale ile ilgili Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden açıklama yapıldı.

Yazılı açıklamada, Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin gelen ihbarla olay yerine anında sevk edildiği ve kısa sürede olay yerine vardığı belirtildi.

Yapılan ilk müdahalenin ardından fabrikanın büyük olması ve yangının geniş çapta bir alanda olması nedeniyle çevre ilçe ve illerden takviye ekipler talep edildiği aktarılan açıklamada, takviye ekiplerin de ivedi şekilde olay mahalline geldiği bildirildi.





30 kişilik ekiple müdahale edildi
Düzce İtfaiye Müdürlüğü personelinin 30 kişilik ekiple olaya canı pahasına bina içinden müdahale ettiği ve köpük kullanarak alevlerin fabrikanın diğer alanlarına sirayeti etmesini önlediği ifade edilerek, çevre illerden ve ilçelerden gelen ekiplerin de hem çatıya müdahale ettiği hem de gerekli su takviyesi sağladığı kaydedildi.


"Büyük çaplı yangınlara destek istemek doğal bir durumdur"
Yangın 5,5 saat içinde kontrol altına alındığı ve soğutma çalışmalarının Düzce İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2 Aralık 2019 Pazartesi günü akşam saatlerine kadar devam ettiği belirtilen açıklama şöyle devam etti:
"Düzce İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde köpük olmadığı ya da köpük işleyecek ekipman olmadığı haberleri doğru değildir. Aksine yangına içeriden yapılan müdahalede köpük kullanılmış ve yangının geniş alanlara sirayeti önlenmiştir. Bunun yanı sıra, büyük çaplı yangınlara destek istemek her itfaiye biriminin yaptığı doğal bir durumdur. Bu vesile ile İtfaiye Müdürlüğümüz personeli, çevre il ve ilçelerden gelen takviye ekiplerine teşekkürlerimizi iletiyor, kazasız ve yangınsız hayırlı günler diliyoruz."