Düzce’de tekrar faaliyete geçmeye hazırlanan berber ve kuaförlere yoğun talep var. Birçok kuaför, vatandaşların yoğun taleplerini karşılamak için haftalık program yaptıklarını söyledi.  

11 Mayıs’ta müşteri kabulüne başlayacak kuaför ve berberler salonlarında, tek kullanımlık havlu, kesim önlüğü gibi ekipmanları hazırlandı, koltuk sayıları düşürüldü ve iş yerlerinde sosyal mesafeye göre ayarlamalar yapıldı. 11 Mayıs'tan itibaren kullanılan makas, makine gibi tüm ekipmanlar her müşteri sonrası dezenfekte edilecek.

Yaklaşık 2 aylık bir aranın ardından tekrar hizmet verecek olmaları nedeniyle vatandaşlardan ciddi bir talep gelmeye başladığını belirten kuaförler, “Tüm dezenfekte işlemlerimizi yaparak müşterilerimize hijyenik ortamlarda hizmet sunacağız.” şeklinde konuştu.

İş yerlerindeki tüm aletleri dezenfekte eden kuaför ve berber esnafı, vatandaşlardan gelen yoğun talep karşısında haftalık bir program yaptıklarını anlatarak ifade etti.

Öte yandan Düzce Belediyesi’ne bağlı ekipler il genelindeki berber, kuaför ve güzellik salonlarına yönelik dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışma şartları belli oldu

Öte yandan Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda ilgili bakanlıklarca belirlenen kurallar Düzce’deki esnaf odaları tarafından berber, güzellik salonu ve kuaförlere ulaştırıldı.

İşte o kurallar:

1- Bu iş yerleri saat 09.00-21.00 saatleri arasında faaliyet yürütebileceklerdir.

2-Bu iş yerlerinde müşterilere randevu sistemiyle hizmet sunumu esas olacaktır.

3-Bu iş yerleri aynı anda yan yana iki koltukta müşteri kabul edemeyecek, muhakkak bir koltuk dolu bir koltuk boş olacak şekilde hizmet verebileceklerdir.

4-Randevularda kayma ya da hizmette gecikme olabileceği hususu göz önüne alınarak iş yeri içinde en fazla bir müşterinin beklemesine müsaade edilecektir.

5-Belirlenen kriterler dışında iş yeri içinde müşteri kabul edilmeyecektir. Ancak hava şartlarına göre randevusuz gelen müşteriler iş yeri dışında ve sosyal mesafe kurallarına riayet etme, maske takmak şartı ile bekleyebileceklerdir. Bu iş yerleri içine hizmet alan ve bekleyen olmak üzere içeri kabul edecekleri maksimum müşteri sayısını iş yerinin giriş kısmına herkes tarafından görülebilecek şekilde asacaklardır.

6-İş yerinde çalışanlar muhakkak surette maske kullanacaktır. Müşteriler ise işlem süresince maske kullanacak ancak yapılacak işlemin özelliğine göre maskeyi çıkarabileceklerdir.

7-Müşteriye yönelik işleme başlamadan önce mutlaka müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zeminin temizliği dezenfektan malzemelerle yapılacak. Her işlem sonrasında bu temizlik işleminin tekrarlanması sağlanacaktır.

8- Müşteriye yönelik işleme başlamadan önce çalışanlar müşterinin görebileceği şekilde ellerini dezenfekte edecekler ya da her müşteri için ayrı olmak üzere steril eldiven kullanacaklardır. Eldiven kullanılacak ise eldiven değişikliğinin yapıldığı müşteriye gösterilecektir.

9-Müşteriye hizmet sunulması esnasında kullanılan makas, tarak, vb. malzemeler hizmet sunumuna başlamadan önce sterilizasyon sağlayan araçlar (otoklav vb.) veya malzemeler kullanılarak muhakkak dezenfekte edilecektir. Bu işlem her müşteri için tekrarlanacaktır.

10-Saç kesimi, yıkama, boyama vb. hizmetler esnasında kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzemeler olacak ya da her müşteri için ayrı malzeme olması (kişiye özel havlu, önlük vb.) sağlanacaktır. Hizmet alan müşteri için kullanılan malzemeler gerekli sterilizasyon sağlanmadan kesinlikle başka müşteride kullanılmayacaktır. İsterlerse kendi kişisel havlu, tarak vb. malzemelerini yanlarında getirebilecekleri hususu randevu aşamasında müşterilere bildirilecektir.

11-Berberlerde jilet/ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek. Ancak sakal tıraşı makine ile kısaltılma şeklinde yapılabilecektir.

12-Bayan kuaförlerinde ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici süreliğine verilmeyecek bunların dışındaki faaliyetler ise devam edilebilecektir.

13-Saç kesimi esnasında yüz ve baş bölgesinde kalan kesilmiş saçların ve kullanılan araç ve gerecin geçici süreliğine temizlenmesi için kullanılan “ Ense fırçasının“ kullanımı (anılan malzemenin dezenfekte edilmesinde yaşanan sıkıntılar ve çok fazla yere yüzeye temas etmesi nedeni ile) geçici süreliğine durdurulacaktır.