Düzce'nin 1999 yılında yaşadığı asrın iki büyük deprem felaketinden sonra ülkemizde ve dünyada meydana gelen her depremde yürekler bir kez daha yanıyor. Bu acıları en iyi bilen bölgemiz halkı yine deprem olacak tedirginliği içine düşüyor. Elazığ'da sabaha karşı meydana gelen 6.0 şiddetindeki depremde merkeze bağlı köylerin büyük hasar gördüğü evlerin yıkıldığı ağır ve orta hasarlı yüzlerce binanın bulunduğu öğrenildi.
Depremin ardından günboyunca 3.5 la 4.5 arasında çok sayıda artcı sarsıntının meydana geldiği ve binlerce vatandaşın sağlam olmasına rağmen evlerine giremedikleri ve korku içinde bekledikleri öğrenildi.
Bu depremin haberini duyan Düzceliler hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar dilerken "bizde korkuyoruz Düzce'de onarımı yapılan binaların ne kadar güvenli olduğu tartışma konusu. Ayrıca hasarlı olmasına rağmen bir türlü onarımı yapılmayan yüzlerce binanın durumu ne olacak. Olası bir Marmara depreminden Düzce ne kadar etkilenecek. Bununla ilgili tedbir amaçlı bir çalışma varmı artık bizler bunları merak ediyoruz" diyorlar.