Olay Düzce’de Konuralp Bölgesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede evi bulunan Emirhan Bilek, evini boyatmak için internet üzerinden bir uygulamadan adının F. U. olduğunu söyleyen bir şahısla dayalı döşeli 1+1 evini boyatmak için anlaştı. Evde boya yapmasının ardından 20 günlük bir ev ihtiyacı olduğunu belirterek evde kiracı olmak istediğini söyleyen şahsın teklifini kabul eden Emirhan Bilek, sözleşme yaptı.

20. günün sonunda kiracısından ödeme isteyen Bilek, bir türlü F. U.’ya ulaşamayınca evinin bulunduğu apartmandaki güvenlik kameralarını inceledi. Kameralardan, evi kiralayan şahsın evdeki eşyaları spotçuya sattığını ve daha sonra kayıplara karıştığını fark eden Bilek, neye uğradığını şaşırdı.


Olay sonrasında karakola giderek şikâyetçi olan ev sahibi Emirhan Bilek, “Bu evin sahibiyim. Daha önceden boyacı diye tuttuğum bir arkadaş evimde kalmak istediğini söyledi. Bende kiracı olarak evimi arkadaşa verdim. 20 gün kalmak istediğini söyledi. İşleri vardı, sıva boya gibi işler yapıyordu. Kendisi bana 20 gün sonra, parayı alamadığını söyleyerek üç gün daha müddet istedi. Bu 3 gün boyunca beni sürekli oyaladı ve daha sonra kamera kayıtlarına baktığımda, adamın evdeki eşyaları çaldığını gördüm.”

Anahtarı olmadığı için eve giremediğini ifade eden Bilek, “Daha sonrasında polis karakoluna gittim, polis eşliğinde eve girdik. Evde; televizyon, buzdolabı, süpürge makinesi ve diğer küçük eşyaların hepsini götürmüştü. Ev dağınık bir şekildeydi.”

Daha sonra Polis ekiplerinin yardımıyla, Kamera kayıtlarından ürünlerin satıldığı kişileri bulduğunu ifade eden ev sahibi Emirhan Bilek “Onların tabi ki de bir suçu yok. Spotçu oldukları için serbest kaldılar. Benim eşyalarımı çalan şahıs 6-7 yerden daha aranıyormuş.” İfadelerini kullandı.

“Ev sahipleri kiracılarını araştırsın”

Son olarak, bu mağduriyeti yaşamak istemeyen vatandaşlara seslenen ev sahibi Emirhan Bilek; “Evinize tuttuğunuz boyacıyı, sıvacıyı, kiracıyı çok iyi araştırın. Gerekirse karakoldan kaydını isteyin. E-Devlet’ten sabıka kaydını isteyin. Her şekilde dikkat edin yoksa eviniz benimki gibi soyulur.” ifadelerini kullandı.

Öncü Haber / İHA