Sürücülerin trafik kurallarını ihlal etmelerini engellemek için daha caydırıcı bir yöntem geliyor. Trafik Denetleme ve Tescil Şube Müdürlüğü’nün görev kapsamında olan sürücü ve trafiğin denetimi artık tüm polis memurları tarafından yapılabilecek.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları fahri trafik polisi olabilmek için Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Recep Gören tarafından verilen eğitime tabi tutuldu.Eğitimden geçen tüm polis memurları fahri trafik polisi olmaya hak kazanacak ve trafik cezası verecek.

Bütün polislerin artık gördüğü kural ihlallerini trafik polisi gibi ceza makbuzuna döküp gönderebilecekleri uygulamaya ilişkin bilgilendirmede bulunan polis memuru Recep Gören şöyle konuştu:

“Birinci maddemiz araçlardaki uygunsuz plakalar. Görmüş olduğumuz uygunsuz plakaları aynı anda ceza makbuzuna döküp cezalarını yazabileceğiz. Tehlikeli araç kullanan, tehlikeli şerit değiştiren, uygun şeritte ilerlemeyen araçların cezalarını yazıp adreslerine gönderebileceğiz. Uyarı ve ikaza uymayanların cezalarını yazıp adreslerine gönderebileceğiz. Kırmızı ışıkta geçenlerin cezalarını yazıp adreslerine gönderebileceğiz. Trafik işaretlerine uymayanların, park ihlali yapanların cezalarını yazıp gönderebileceğiz. Bunun yanında şehir içinde uygunsuz şekilde park edenleri gördüğümüzde bunların da cezalarını yazıp gönderebileceğiz. Işık donanımı ile ilgili sürücülerin çevreyi rahatsız edecek şekilde müzik dinleme, abartı egzoz, kamunun huzurunu bozacak şekilde araç kullanma gibi gördüğümüz uygunsuzluklara ceza yazıp gönderebileceğiz. Bunun dışında emniyet kemeri, kask takmayan motosiklet sürücülerinin adreslerine cezalarını yazıp gönderebileceğiz.”

Öte yandan düzenlenen bu yeni kanunla trafik polislerinin de üzerindeki yükün önemli ölçüde azalacağı öngörülüyor.

Haber: Ö. YILMAZ