SEDAŞ tarafından yapılan açıklamada fatura bilgilerinin www.sedas.gov.tr ve www.tedas.gov.tr adresinden öğrenebilecekleri belirtilerek, "Bu adresten borç sorgulama menüsünde, bağlı oldukları ili, işletme kodunu ve abone numarasını girerek, kolaylıkla borçlarını öğrenebilirler" ifadelerine yer verildi.

SEDAŞ'ın tahakkuk ve tahsilat için kullandığı Abone.Net sistem programı SEDAŞ'ın müşterilerine bilgi sorgulamaları imkanını da tanıyor. Aboneler, internet üzerinden fatura bilgilerine, sayaç, borç ve taksitlendirilmiş borç bilgilerine de anında ulaşabilecek.

Yapılan açıklamada ayrıca "SEDAŞ ile protokol yaparak fatura tahsil eden bankalardan herhangi birinde İnteraktif hesabı olan vatandaşlarımız, uygulamada olan tahakkuk ve tahsilat sistem programı sayesinde, SEDAŞ veznelerine veya bankalara yada PTT şubelerine gitmeden, fatura ödemelerini internet üzerinden banka hesaplarının olduğu anlaşmalı bankaların yürürlükteki internet bankacılığı ile SEDAŞ hesabına yatırabilirler." açıklamalarına yer verildi.

Uygulama Düzce'de de yürülüğe girecekken uygulama sayesinde vatandaşların fatura tutarlarını önceden öğrenebilecek.