İsrail'in yaptığı saldırılara bir kınamada Ulusal Güç Birliğin'den geldi. Birlik üyeleri Avni Akyol Parkı önünde biraraya gelerek İsrail'i protesto etti.

Düzce Atatürkçü Düşünce Derneği ve Ulusal Güç Birliği Platformu Dönem sözcüsü Nevin Teke burada yaptığı konuşmada İsrail'in Haması bahane ederek Gazze'de Filistin halkına karşı giriştiği insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Teke “ Dosta ve kardeş Filistin'in acılarını paylaşıyoruz. Gazze şeridinde yaşanan bir buçuk milyon Filistinli 41 yıldır İsrail'in kuşatması altında. Son iki yılda Gazze şeridi İsrail'in baskısı ile bir açık hava hapishanesine dönmüştür. İsrail'in bu saldırıyı tek başına planladığı düşünülemez. Saldırının komşumuz Irak'a demokrasi getireceğim diye giren ve beş yıl içinde iki milyonu aşkın insanın ölümüne sebep olan ABD ile eş güdüm halinde yapıldığı kuşkusuzdur. ABD Orta Doğu'nun zengin petrol kaynaklarını elinde tutmak için sınır tanımayan saldırganlığı sürmektedir” dedi. Teke'nin açıklamaları zaman zaman sloganlarla kesildi.