Düzce’de Turizm ve Turizm yatırımları Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’da yapılan genişletilmiş toplantıda enine boyuna tartışıldı. Düzce Valisi Zülkif Dağlı, TÜRSAB Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş, Genel Sekreter Adnan Turan, Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yüzgeç ile Denetleme Kurulu Üyesi ve Düzce İl temsilcisi Yusuf Taşhan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak başta olmak üzere ilçe kaymakamları, turizm acente sahipleri ve turizm yatırımcıları hazır bulundu.

Kültür ve Turizm İl müdürü Özcan Budak’ın sunumu ile başlayan program, TÜRSAB Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Denetleme Kurulu Üyesi ve Düzce Temsilcisi aynı zamanda Düzce Turizm Derneği Başkanı Yusuf Taşhan’ın açış konuşmasıyla devam etti.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN FATİHA
Şehitlerimiz için Fatiha okunmasını sağlayarak konuşmasına başlayan Yusuf Taşhan, TÜRSAB Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Toplantısının Düzce’de yapılmasının yararı ile Başkan Aytekin Şahinbaş ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Düzce’de bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, Düzce’nin turizmde mesafe alması gereken bir il olduğuna dikkat çekti.

VALİ DAĞLI:”KONUŞMA ZAMANI GEÇTİ”
Yapılan sunum ve konuşmaları dikkatlice dinleyen Vali Zülkif Dağlı, avantajların ortada olduğunu belirterek başladığı sözlerinde konuşma devrinin bittiğine dikkat çekerek “hedef kitlenin” belirlenerek çalışmalara başlanması gerektiğini dile getirdi. “Rus turisti, Alman turisti çekeceğiz dersek yalan olur” diyen Vali Dağlı, körfez ülkelere yönelik tanıtım ve yatırım için çaba gösterilmesi gerektiğini savundu.
 
DUBAİ’YE TURİZM FUARI’NA GİDİYORUZ
Körfez ülkelerine yönelik tanıtım faaliyetleri için bir araya gelinmesini öneren Dağlı turizm konusunda Dubai’ye Turizm Fuarı’na gidilerek Düzce’nin özellik ve güzelliklerinin tanıtılacağını belirtti. ”Oradaki yatırımcıları buraya çekmemiz lazım” diyen Dağlı: ”Bizim hedefimiz varlıklı olan turist” dedi.

“GÖLLER ŞELALELER KENTİ DÜZCE”  
TÜRSAB Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş’ta uzun zamandır Düzce’ye bir çok kez tur tertiplediğini belirterek Düzce’nin özelliğini “Göller ve Şelaleler Kenti Düzce” sloganıyla tanıtılmasını önerdi. Efteni Gölü etrafının temiz tutulmamasının hiç Düzce’ye yakışmadığını aktaran Şahinbaş, yetkililerin harekete geçmesini istedi.