Düzce Valisi Cevdet Atay, farkındalık oluşturmak için her yıl 3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Atay mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlar, sadece kendileri ve ailelerinin değil tüm toplumun ortak sorumlulukla çözmesi gereken sorunlardır. Bu nedenle toplum olarak doğuştan ya da sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini artırıp sosyal hayata katılmaları konusunda azami gayret göstermeliyiz.

Hayata dezavantajlı başlayan kardeşlerimizin bütün zorluklara rağmen sporda, kültürde, bilimde, sanatta, eğitimde ve iş dünyasında ortaya koydukları ulusal ve uluslararası başarılarla gurur duymaktayız. Onların mücadele, azim ve gayretleri hepimiz için ilham kaynağıdır.

Engelli kardeşlerimizin hayatını daha da kolaylaştırmak, umutlarını daima diri tutmak için devletimiz bütün imkânlarını seferber etmektedir. Onları teşvik etmek, sosyal hayata dahil etmek, kalplerdeki ve zihinlerdeki bariyerleri el birliğiyle kaldırmak ise hepimizin vazifesidir. Unutulmamalıdır ki, her insan bir engelli adayıdır. Bu sebeple; engelliler için gerekli olan toplumsal dayanışmanın ve desteğin oluşturulması gerekir. Engellilerin yardım ve ihtiyaçlarına pür dikkat kesilmek, her şeyden önce vicdânî, insânî ve ahlâkî sorumluluğumuzdur.

 Ayrıca günümüz dünyasında toplumların gelişmişlik ölçütlerinin başında o toplumun engelliler için sağladığı imkânlar gelmektedir.

Dünya Engelliler Günü vesilesiyle engellerin olmadığı bir dünya için hep birlikte daha çok çalışmak temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en içten sevgi ve saygılarımı sunarım.”

ÇAKAR: ENGELLİ BİREYLERE HASSASİYETLE YAKLAŞILMASI GEREKİYOR 

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da Dünya Engelliler Günü vesilesiyle bir mesaj paylaştı:

Kapsayıcı, adil ve sürdürülebilir bir kalkınma için engelli bireylerin güçlendirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla 3 Aralık, “Dünya Engelliler Günü” adıyla kutlanmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın, yaşam koşullarını iyileştirmesi, gündelik hayatta karşılaşabilecekleri sorunların giderilmesi, toplumumuzun tüm fertleriyle eşit hak ve özgürlüklere sahip olması ve toplumda aktif roller üstlenmesi için hepimizin önemli sorumlulukları bulunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda belirtilen “sosyal bir hukuk devleti” olmanın gereği olarak Üniversitemiz, engelli vatandaşlarımızın eğitim-öğretim hakkını engelsiz bir şekilde kullanabilmeleri için fiziki alt yapısını oluşturarak, onların sosyal kültürel ihtiyaçlarını karşılamak adına çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

Düzce Üniversitesi olarak, hepimizin birer engelli adayı olduğu bilinciyle, engelli bireylere; hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini düşünüyor, engelsiz yaşam alanlarında, toplumla iç içe, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürdürmelerini temenni ediyoruz.”