Düzce İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından şehirdeki derneklere yönelik eğitim semineri düzenleneceği bildirildi. Düzce Valiliği’nce konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, eğitim amacı şöyle aktarıldı:

“Derneklerimize, Dernekler Bilgi Sistemi (DERBİS), 5253 sayılı Dernekler Kanunu, Türk Medeni Kanunu, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve bu kanunların uygulanması ile ilgili olarak çıkarılan yönetmeliklerin uygulamadaki yeknesaklığının sağlanması, değişen yeni yönetmeliğin uygulamaları hususunda bilgi alışverişinin yapılması, dernek yetkililerinin ve üyelerinin bilgilerinin tazelenmesi ve eksiklerinin giderilmesi, sistem kayıtlarının eksiksiz olarak yapılmasının sağlanması, uygulamalardaki tereddütlerin giderilmesi, amacıyla Düzce genelinde yer alan derneklere yönelik belli bir program dahilinde eğitimlerin yapılması amaçlanmıştır.

İlk seminerin 3 Mart Salı günü Yığılca’da yapılacağı kaydedilen açıklama şöyle devam etti: “Devamında aşağıda yer alan takvime göre Kaynaşlı, Gölyaka, Gümüşova, Akçakoca, Cumayeri ve Çilimli’de devam edecektir. Aynı şekilde Düzce merkezde kurulu ve faaliyette bulunan dernekler için Düzce Valiliği Konferans salonunda üç ayrı grup halinde toplamda tüm derneklere yönelik DERBİS, dernekler mevzuatı ve yeniliklere ilişkin seminer verilecektir. Eğitimlere katılan dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri için imza karşılığı katılım sertifikaları verilecektir. Ayrıca projelerle ilgilenen derneklere proje yazım eğitimi ayrıca planlanmakta olup; Düzce genelinde faaliyette bulunan tüm dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin bu seminerlere katılmaları önemle rica olunur.”

2020 yılı Dernekler Mevzuatı Ve Derbis Eğitim Takvimi ise şöyle: