Koronavirüs salgını nedeniyle vaka sayısının yüzde 99 gibi rekor bir oranda arttığı Düzce’de durum alarm vermeye devam ediyor. Pandemi Acil Servisleri’nde yoğunluğun gün geçtikçe arttığı kentte günde ortalama 1000 vatandaştan koronavirüs PCR testi alınıyor.  

Oluşan yoğunluk nedeniyle test cihazının 24 saat boyunca tam kapasiteyle çalışmasına rağmen testlerin sonuçlanması 72 saati bulabiliyor. Sağlık çalışanların canla başla mücadeleyi sürdürdüğü kentte ambulans ve Halk Sağlığı Müdürlüğü araçlarının sonucu pozitif çıkan hastalara ulaşma süresi de uzuyor.

Durumun alarm veremeye devam ettiği Düzce’de son yapılan testlerle birlikte Mart ayından bu yana koronavirüse yakalanların sayısı 5 bin 900’ü aştı. Bunlardan 4 bini iyileşirken, yaklaşık 1800 kişinin tedavileri devam ediyor. Tedavisi devam eden 10 hasta yoğun bakım servisinde tutulurken, durumu ağır olan 5 hastaya da entübe işlemi uygulandı. Vakaların 2 katına çıkmasının ardından Düzce İl Sağlık Müdürü, her ihtimalin göz önünde bulundurularak Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne 14 yataklı yeni bir yoğun bakım ünitesi kazandırılacağını açıklamıştı.

İLÇE İLÇE SON DURUM

DÜZCE- MERKEZ

AKÇAKOCA

GÜMÜŞOVA

KAYNAŞLI

GÖLYAKA

YIĞILCA

CUMAYERİ

ÇİLİMLİ

BEYKÖY

BOĞAZİÇİ

BAHÇEŞEHİR

ÖNCÜ HABER MERKEZİ