Neredeyse her yıl, tartıda hile yaparak fındık emekçilerinin alın terine göz koyan dolandırıcılara karşı Düzce İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, sıkın denetimler yaparak göz açtırmıyor.

Bilindiği üzere, çiftçinin gecesini gündüzüne katarak büyük emek ve alın teriyle üretip, ailesinin geçimini temin ettiği, çocuklarının eğitim masraflarını karşıladığı fındık üzerinden kirli oyunlar çevirmeye kalkanlar var.

HIZLICA TARTIP KİLOYU EKSİK GÖSTERİYORLAR

Bir şekilde aceleye getirerek, hızlı bir şekilde tartarak üreticinin tartıyı takip etmesine bile imkân bırakmadan eksik tartıp fındığın gramajını düşürerek daha düşük ücretle fındığı satın almış oluyorlar.

BU YIL JANDARMA SIKI ÖNLEMLER ALDI

Düzce İl Jandarma Ekipleri, geçtiğimiz yıllarda yaşanan bu tür olaylara fırsat vermemek için bu yıl Düzce’de işi sıkı tutuyor.

Merkez İlçe ve Köylerde hem fındık kantarlarında denetimlerini sıklaştıran Jandarma Ekipleri aynı zamanda üreticileri de kendi fındığını kendisi tartması konusunda uyarıyor.

Sezon boyunca denetimlere devam edeceğini kaydeden Düzce İl Jandarma Komutanlığı, olası bir düzenbazlık girişiminde çok ağır yaptırımlar uygulanacağı konusunda kantarcıları uyarıyor.