Yıllardır yaşadıkları su sorunu nedeniyle tepkilerini yaptıkları protestoyla dile getiren Kaynaşlı Belediyesi sınırları içerisindeki Eskiköy Mahallesi'nde Belediye ekipleri tarafından yaşanan sıkıntıyı çözmek amacıyla bölgede çalışmalar başlatıldı. Mahallede bulunan mevcut şebeke üzerinde çalışmalarını yapan ekipler, sadece şebekenin borularını değiştirirken mahalle için başka bir şebeke suyu çalışmaları başlatılmadı,

Yapılan çalışmaları sorduğumuz mahalle halkı ise yapılan çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini ama çalışmaların şebeke suyu açmak için olmadığını duyunca yeniden üzüldüklerini belirterek “Çalışmalara başlandı fakat yapılan çalışmalar sadece mevcut şebeke suyunun borularını yenilemek için yapılıyor. Zaten bizim sorunumuzda şebeke suyunun yetersizliğinden kaynaklanıyordu ve yapılan bu çalışmalar sorunumuzu çözmekte yetersiz kalacak. Biz yıllardır suyumuzu kilometrelerce uzaktaki yerlerden su bidonlarıyla getiriyoruz. Bu sorun bu şekilde çözülmez.” şeklinde konuştu.

Bazı mahalle sakinleri ise yaşadıkları sorunu “Gelen misafirlerimizi adete susuzluk nedeniyle evden kovmak zorunda kalıyoruz. Başkanımızın bize yardımcı olması gerekiyor. Biz oylarımızı bize hizmet getirilmesi için verdik ama yıllardır mağdur durumdayız. Yeter artık uzak bölgelerden su taşımaktan bıktık.” diyerek dile getirdi.

Mahalledeki şebeke hattı yenileme çalışmalarının 10 gün içinde tamamlanması beklenirken mahallenin su sorunu konusunda ne gibi girişimlerin yapılacağı bilinmiyor. Mahalle sakinleri su sorunlarının çözülmemesi halinde ise tepkilerini yine göstereceklerini söylüyor.