Tunceli'deki helikopter kazasından acı haber geldi. Helikopterde bulunan 7 polis, 1 hakim, 1 asker ve 3 personel olmak üzere 12 kişi şehit oldu. Diyarbakır'dan kalkan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter ile Tunceli'deki görev uçuşu sırasında saat 11.50'da telsiz teması kesildi.

Kazada Kurtulan Yok
Kazanın ardından 2 askeri helikopter kaza bölgesine ulaştı. Helikopterin enkazı olay yerine ulaşan Jandarma Özel Harekat timi tarafından kara saplanmış halde bulundu. Hemen ardından ise acı haber geldi. Helikopterde bulunan 12 kişinin şehit olduğu ifade edildi.

İçişleri Bakanı Acı Haberi Verdi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "12 kişilik yolcu artı mürettabatla birlikte saat 11:35 itibariyle Tunceli Pülümür dağ yolundan kalkışını gerçekleştirdi. Ondan önce hem Kartal ve hem Nazımiye’den gerekli personelleri aldı ve Tunceli Pülümür dağ yolundan kalktıktan sonra da 11:43’te kendisiyle tüm irtibatlar kesildi. Yerin Sarıgül köyü etrafında olduğu tespit edildi. 2500 metre yükseklikte gerek hava koşullarının hem kar hem yoğun yağmur hem de ilk önce 1 kilometreden başlayan ve 300 metreye kadar düşen görüş mesafesi darlığı yüzünden helikopterle gidilemedi. 2,5 saatlik tırmanma sonucunda, İl Jandarma Komutanımız Tekin Aktemur, 4 timimiz uçağın enkazına 16:34 sıralarında ulaştılar" diye konuştu. Bakan Soylu, "Helikopterin yere çakıldığını ve ters döndüğünü gördüler. 12 vatan evladımızın hayat belirtileri olup olmadığını kontrol ettiler. Maalesef 12 evladımız hakkın rahmetine kavuşup şehit olmuşlardır" dedi.

Helikopterdekilerin İsimleri
Helikopterde, Hakim Onur Alan, Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım, Azam Gündede, Komiser Pilot Abdullah Ortanca, Polis memuru teknisyen Murat Ködük, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu’nun olduğu öğrenildi.

Tunceli'deki şehitlerin haberleri ailelerine ulaştı
Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 12 kişinin şehadet haberleri ailelerine ulaştı. Şehit ailelerinin evlerine Türk bayrakları asılırken aileler büyük acı yaşadı.

Şehidin evine Türk bayrağı asıldı
Düşen helikopterde şehit olan polis memuru Ahmet Cihan Kilci'nin, Hürriyet Mahallesi'ndeki baba ocağına şehadet haberi ulaştı. Şehit Kilci'nin, 4 kardeşin üçüncüsü ve bekar olduğu öğrenildi.

Şehit Güdendede Ağrı’da görev yapıyordu
Azam Güdendede'nin (25), merkez Karatay ilçesi Sedirler Mahallesi'ndeki baba ocağına şehadet haberi ulaştı. Bekar olan şehit Azam Güdendede'nin 2 kardeşinin bulunduğu, kardeşlerinin birinin de polis olduğu ve Ağrı'da görev yaptığı öğrenildi. Şehidin Tunceli'deki görev süresinin bitmesine 2 ay kaldığı belirtildi.

Şehit Hakim 5 ay önce göreve başlamıştı
Polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 29 yaşındaki hakim Onur Alan'ın, 5 ay önce mesleğine başladığı öğrenildi. Alan'ın, hakimlik stajını tamamladıktan sonra 8 Kasım 2016'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törende kura çektiği öğrenildi. Kura sonucu Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK) ilk görev yeri olan Tunceli'nin Ovacık ilçesine ataması yapılan Alan'ın burada görevine başladığı belirtildi. Alan'ın 5 aydır Ovacık'ta görevini sürdürdüğü kaydedildi. Öte yandan Adalet Bakanı Bozdağ, Alan'ın ailesini arayarak başsağlığı diledi.

5 ay önce göreve başladı, bekardı
Şehit  Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman'ın (25) Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi. Yaklaşık 5 yıl önce göreve başlayan şehidin bekar olduğu, erkek kardeşinin ise Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

Şehit Yıldırım’ın evinde yas var
 Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Hasan Yıldırım'ın Malatya'da yaşayan ailesine acı haber verildi.

Kardeşi de KKTC’de askerlik yapıyor
Şehit  polis memuru Candaş Kaplan'ın Malatya'da yaşayan ailesine de acı haber verildi. Şehidin tek kardeşi Çağdaş Kaplan'ın ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) asker olarak vatani görevini yaptığı öğrenildi.

Şehitin babaevinde yas var
Tunceli Pülümür'de helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Mesut Özdemir'in baba evinde yas var.

Bigadiç şehidine ağlıyor
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Ekrem Dereli'nin Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Geçici görevle gittiği Tunceli'de şehit oldu
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde helikopterin düşmesi sonucu şehit olan teknisyen polis memuru Murat Ködük'ün Kütahya'daki baba evinde yas var.

Şırnak'taki patlamada yaralanmıştı
Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan polislerden Saadettin Demir'in Kırşehir'deki baba evinde yas var. Evli olan Demir'in 16 ve 20 yaşlarında iki oğlunun olduğu, eşinin Ankara'da öğretmenlik yaptığı, babasının bir süre önce vefat ettiği öğrenildi. Şırnak'ta görev yaparken meydana gelen patlamada yaralanan şehidin, tedavisinin ardından 3 ay önce Tunceli'de görev yapmaya başladığı kaydedildi.
 
Şehit haberini alan anne babası fenalaştı
Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan polis memurlarından pilot Komiser Abdullah Ortanca'nın İzmir'deki baba evinde yas var. Bekar olan şehidin Polis Akademisini dereceyle bitirdiği, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde 2013 yılına kadar görev yaptıktan sonra pilot olmak istediği için Emniyet Genel Müdürlüğünün açtığı pilotluk eğitimine katıldığı öğrenildi. Çevresinde çalışkanlığıyla örnek gösterilen Ortanca'nın mesai arkadaşlarına kendisine de şehitliğin nasip olması yönünde dua ettiğini söylediği de belirtildi.

Evin tek oğluydu
Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Hakim Onur Alan'ın Ordu'daki baba evinde yas var. Bekar olan ve evin tek oğlu olduğu öğrenilen Onur Alan'ın yaklaşık 5 ay önce Ovacık'ta göreve başladığı belirtildi.