Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal ile Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner’in hazırlayıp sunduğu perşembe akşamları Öncü TV'de izleyicisi ile buluşan Kripto progmanına konuk olan Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş, istifa sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Parti kararıyla görevden el çektirilen Keleş, uzun yıllar yol arkadaşlığı yaptığı kişilerin Ankara'da kulis çalışmaları yürüterek, Düzce Belediye Başkanlığı görevinden alınmasına zemin hazırladığını söyledi.

"Ben belediye başkanlığından Metin Bey vekillikten oldu"
"İstifa etmeniz için Ankara’da uğraş verenler kimlerdi?" sorusuna Keleş, görevden alınmasını isteyenler ve istemeyenler şeklinde ayrım yaparak şu yanıtı verdi:
"Öncelikle şunu dile getireyim; İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır görevden alınmamı istemedi. İlk dönemimde İl Başkanı olan Saim Tut ile çok iyi diyolağumuz olmadı ama hiçbir zaman belediyenin işine de müdahale etmedi. Şuan çok iyi arkadaşız ama o zamanlarda pek anlaşamadık. Metin bey (Eski Milletvekili ve İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu) ile olan sıkıntımız belliydi. Metin bey bir konuda kafası negatife döndüyse asla pozitife çeviremezdiniz. Metin bey olmasa 1. ve 2. dönemlerde başkan olamazdım. Ben çok destek gördüm kendisinden. Çok üstün bir kişidir kendisi. Bu ilde bütün belediyeler onun sayesinde kazanıldı. Ben belediye başkanlığından oldum Metin Bey vekillikten oldu. Bizim kaybetmemiz önemli değil. Düzce kaybetmesin yeter. Fahri Çakır’la da problemlerimiz olmadı."

Faruk Özlü ketum, kıskanç hiç beklediğimiz gibi değil”
Keleş daha sonra sözü, kendisine cephe alan partililere getirdi ve şunları kaydetti:
"Hikmet Keskin için il başkanlığı diğer üst görevlere geçebilmek için en büyük noktalardır. Kendisi iyi tanırdı bizi, uzaktan akrabalığımız da var. Bana ve Düzce’ye çok zararı oldu. Faruk Bey sevdiğimiz bir insan. Faruk Bey Düzce için iyi olacak zannetmiştim ama ketum, kıskanç hiç beklediğimiz gibi değil. Yıkarak başkanlık olmaz. 1 yıl oldu hiçbir icraat göremedik."

"Ayşe Keşir daha sonra Faruk Özlü kopyası oldu"
Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in belediye başkanlığı görevinden alınacağını günler öncesinden bildiğini savunan Keleş, şu ifadeleri kullandı:
"Ayşe hanım da (Düzce Milletvekili Ayşe Keşir) sağ olsun bize hep destek oldu, gizli kahraman oldu bir nevi. Böyle bir Ayşe Keşir daha sonra Faruk Özlü kopyası oldu. Ayşe Hanım 15 gün öncesinden benim görev alınacağımı biliyordu. Keleş‘i ve ailesini seven Ayşe Keşir böyle bir kişi oldu. Ben kendisi için böyle bir şey yapmazdım. Elimden gelenin faydasıyla yardımcı olmaya çalışırdım. Ben olayların buralara geleceğini anladım. Fevai’nin yanına gittim konuştuk. Dedim bana sahip çık. Fevai de benim belediye başkanı olmamda beyaz oy kullanmıştır. Seçilmiş adamı neden destekleme ihtiyacı duymuyoruz ki."