Kızılay Düzce Şubesi, koronavirüs salgını sürecinde azalan kan stoğu ve azalan bağışa bağlı olarak sağlık sorunu olmayan tüm vatandaşları kan vermeye davet ederek, bu konuda duyarlılık çağrısı yaptı.

Türk Kızılay Genel Merkezi yetkililerinden yapılan açıklamada ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kan bağışında azalma yaşandığına dikkat çekildi.

Koranavirüs salgınından önce Türkiye'de günlük 9 bin ünite kan bağışlandığını belirten yetkililer, "Salgın ülkemizde yaygınlaşınca bu sayı 2 bin üniteye kadar düştü. Şu anki kan stokumuz 41 bine kadar geriledi. Şu anda stoktan tüketiyoruz. Kan acil değil, sürekli ihtiyaç. Hastanelerde sadece koronavirüse yakalanmış hasta yatmıyor. Lösemi hastalarımız var, doğum yapacak anne adaylarımız ve trafik kazası geçirmiş veya acilen ameliyata girmek zorunda çok sayıda kişi var. Bunlar için sürekli kan tüketiliyor. Ekmek almak için dışarı çıkan tüm bağışçılarımızı ve sağlıklı her bir vatandaşımızı kan vermeye çağırıyoruz."

Ayrıca, bağış noktalarında ekiplerin gerekli her türlü önlemi aldığını belirtilerek, kan vermek isteyenlerin tedirgin olmamaları gerektiği vurgulandı.