2009 Yerel Seçimlerinde beklemediği bir yenilgi alarak 6 belediyeyi kaybeden AK Parti, bu kez hiçbir belediyeyi rakiplerine kaptırmadı.

 

 
 

 

 

 

Koltuk yine Keleş'in

 
 
Merkezde kurulan 340 sandıkta kullanılan oylar sonucunda Düzce Belediye Başkanlığı koltuğu 3. kez AK Parti'nin oldu. Bir dönemlik aranın ardından tekrar aday gösterilerek partisinde bir ilki yaşatan Mehmet Keleş, halktan bir kez daha başkanlık için vize aldı. 2004 seçimlerinde partisini yüzde 63 oy oranıyla Türkiye birincisi yapan Mehmet Keleş, bu seçimlerde Düzce'deki oyların yarısından fazlasını alarak en büyük rakibi Ömer Küçük başta olmak üzere tüm muhalefet adaylarını solladı. Düzce'nin 5 yıllık geleceği için oylarını kullanan vatandaşların çoğunluğu seçimini AK Parti'den yana kullanarak destekledikleri partiye büyük bir başarı kazandırdı.
 
 

 

AK Parti'de galibiyet sevinci

 
 

 

Oy sayımının sona ermesiyle resmi olmayan sonuçlara göre tüm ilçeler ve beldelerde seçimin galibi olan AK Parti'de büyük bir coşku yaşandı. Partililer seçimi kazanmanın mutluluğunu birbirlerine sarılarak, sevinç çığlıkları atarak yaşadı. Parti binasında saatler öncesinden toplanan kalabalık galibiyet naraları attı. Tebrikleri kabul eden parti yöneticilerinin heyecanı konuşmalarına yansıdı.

 

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, burada basına yaptığı ilk açıklamada, "Düzce'de kazanan 'Darbelere hayır; istikrar ve güvene devamdır." dedi. Destekledikleri partinin kazanmasıyla il binasına akın eden yüzlerce vatandaş hep birlikte galibiyet sloganları atarak partililerin sevincine ortak oldu. İl binasındaki coşku sokaklara da taşındı. Çok sayıda araç konvoylar halinde partinin önünü doldurunca caddede trafik akışı adeta durdu. AK Partililer kutlama için araçlarıyla Anıtpark'a gitti. Düzce sokakları "AK Parti" sloganlarıyla inledi. Anıtpark'ta ilk kez bu seçimlerde miting havasında galibiyet konuşmaları yapıldı. AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Mehmet Keleş ve partisinin seçimi kazanan diğer bazı belediye başkanları ile Anıtpark Meydanı'nda konuşlandırılan tırın üzerinden halkı selamladı ve bir konuşma yaptı.

 
 

 

Öte yandan AK Parti Düzce Merkez'de 2004 seçimlerinde yüzde 63.90’lık bir oy oranına sahip olurken 2009 seçimlerinde ise yüzde 21.41’lik bir oy kaybı yaşamış ve yüzde 42.49'luk oy oranı ile seçimi kazanmıştı. 2014 Yerel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre; AK Parti merkezdeki oyların yarısından fazlasını aldı.

 
 

 

Akçakoca'da büyük çekişme

 

 

En çekişmeli seçim ise Akçakoca'da yaşandı. AK Parti Adayı Cüneyt Yemenici ile MHP Adayı Okan Yanmaz seçimi başa baş götürürken son sandıkların açılmasıyla birlikte gülen taraf Yemenici oldu ve seçimi az bir farkla kazandı.

 
 
 
Düzce'de seçim...
 
 
 

5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için Türkiye sandık başına giderken Düzce’de oy kullanma işlemi sabah saat 08.00'da başladı, saat 17.00'da sona erdi. Düzce genelinde 249 bin 594 seçmen, 939 sandıkta oy kullandı. İl, ilçe ve beldelerde oturanlar il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclisi ve muhtarlıklar için, köylerde ikamet eden vatandaşlar ise sadece il genel meclisi ve muhtar seçimi için oy kullandı. Oy kullanacakları okullara giden vatandaşlar, destekleri adayların oy pusulasında yer alan parti logolarına "EVET" mührünü bastıktan sonra, zarfı ilgili sandıklara attı. Bitiş saatinden sonra seçim sonuçları için sayım işlemine geçildi.

 

 

İlçelerde İse Sonuçlar Şu Şekilde:

 

Cumayeri- Ak Parti Recep Tuna

Akçakoca- Ak Parti Cüneyt Yemenici

Çilimli- AK Parti Muhsin Yavuz
Gölyaka- Ak Parti Bekir Akbulut
Gümüşova-AK Parti Ahmet Azap
Kaynaşlı- Ak Parti Erol Bayraktar
Yığılca- Ak Parti Muzaffer Yiğit
Beyköy- Ak Parti Osman Kılıç
Boğaziçi- Ak Parti İbrahim Ercan