MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Albayrak, son günlerde Düzce kamuoyunun gündeminden düşmeyen İnönü Parkı hakkında yaptığı açıklama ile dikkat çeken bir çıkışa imza attı. Albayrak, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın göreve başlamasının ardından İnönü Parkı için yapılan ihaleyi iptal etmesini gündemine alarak CHP’nin de TBMM’ye taşıdığı park ihalesine ilişkin birtakım sorulara cevap istedi.

İstifa ettirilmek zorunda bırakıldı
Yoğun siyasi gündemi çok yakın olarak izlediklerini belirten Albayrak, istifa eden Mehmet Keleş’in yapmış olduğu hatalı icraatlar neticesinde istifa ettirilmek zorunda bırakıldığını savundu.

Hatalı icraatlardan hesap sorulmasını umudumuzdur
İstifa kararını doğru fakat eksik olarak değerlendiren Albayrak, Belediye Başkanı Dursun Ay’dan beklentilerini şöyle ifade etti:
“Beklentimiz bir belediye başkanının istifa ettirilmesine kadar götürecek hatalı icraatlardan hesap sorulmasını beklemek tüm düzce halkı gibi bizimde umudumuzdur. MHP Düzce Teşkilatı olarak geçmiş dönemden hesap sorulmasını beklerken yaşadığımız olaylar maalesef beklentimizi boşa çıkaracak gibi görünmektedir. Ancak son dönemde basın yayın organlarına da yansıyan bizim de belediye meclisinden takip ettiğimiz kadarıyla bu umudumuz suya düşmektedir.”

Ay’ın başkanlığa gelir gelmez usulsüz olduğu gerekçesiyle ve mevcut müstecirin açmış olduğu dava nedeniyle İnönü Parkı ihalesini iptal ettiğini kaydeden Albayrak, MHP olarak Düzce kamuoyu adına Başkan Ay’dan 6 soruya yanıt vermesini istedi.

Albayrak konuyla ilgili olarak Başkan Ay’a şu soruları yöneltti:

Zararı kim ödeyecek
               1-Mevcut müstecirin bundan 1 yılı aşkın zaman önce mevcut müstecire, hukuksuz şekilde uzatma verildiği sayıştay raporlarıyla belgelenen parkın bu güne kadar gelen 2 milyon TL’lik zararının bedelini kim ödeyecektir?
               2- Adli sürecin işlemesi yeni ihale yapılmasını engellemediğini biliyoruz, bu durum belediyeyi neden ilgilendirmektedir?
               3- Hukuksal sürecin ne zaman biteceği belli olmadığına göre sizce Düzce Belediyesi daha ne kadar zarara uğrayacaktır?
               4- Mevcut müstecirin son ihalede aynı işletmeye 150 bin TL teklif verdiği bilinmektedir. Sizce 10 Bin TL’sini İnönü Parkını işleten mevcut müstecir her ay kazandığı haksız 140 bin TL’sini hangi hayır işlerinde kullanmaktadır?
               5- Adli süreç devam ederken basında mevcut müstecirle yol denetlemesine çıktığınız fotoğraflar boy boy görünmektedir. Zat-ı aliniz mevcut müstecirin engin işletmeci deneyiminden mi yararlanmaktasınız?



               6-Önümüzdeki süreçte tekrarlanacağını ifade ettiğiniz ihaleye girecek kişilerin basına yansıyan bu fotoğraflarla baskı altına alınmak istendiği izlenimi doğurmasından endişe etmiyor musunuz?

Derin endişe duymaktayız
MHP olarak Ay’dan sorularını cevaplamasını beklediklerini dile getiren Albayrak, “talebimiz bir an önce bu sorulara mantıklı cevaplar verilmesidir. Aksi takdirde bir önceki başkanın yaşamış olduğu talihsiz olayı kendisinin de yaşamasında derin endişe duymaktayız.” ifadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER