Düzce Belediyesi Haziran ayı meclis toplantılarının ikincisi, encümen ve komisyonlara havale edilen 20 gündem maddesinin karara bağlanması ile sona erdi. Toplantının en önemli gündem maddelerinin başında şehir içi minibüslerinde ulaşım ücretine gelen zamlar oldu.

ULAŞIMA YÜZDE 10 İLA YÜZDE 45 ARASINDA ZAM
Haziran ayı ikinci oturumunda, bir önceki meclis toplantı tutanak özetinin oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından komisyonlara havale edilen gündem maddelerine geçildi. Plan ve bütçe komisyonunda görüşülen ek ödenek, yurt dışı görevlendirme, norm kadro değişikliği ile yolcu taşıma ücretleri ve Genç Kart 81 ücreti, hafriyat döküm ücreti yaş sebze-meyve halindeki kantar ücret tarifesi, park ve bahçeler müdürlüğüne araç alınması maddeleri oy çokluğu ile kabul edildi.

ÖĞRENCİ BİLETİ 5 LİRA TEK KULLANIMLIK BİLET 9 LİRA OLDU
Belediye Meclisinde oylamaya sunulan ulaşım ücretlerine zam yapılmasını, AK Parti ve MHP grubu kabul etti. İYİ Parti grubundan gelen 2 çekimser oy ile zam yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeni alınan zam kararına göre fiyatı 7 lira 90 kuruş olan tek kullanımlık bilet fiyatı 9 liraya çıkarıldı. 3 lira 90 kuruş olan öğrenci fiyatı 5 liraya, 4 lira 90 kuruş olan sivil vatandaş fiyatı 7 liraya yükseltildi.

Yeni zamlarla beraber aylık fiyatı 81 lira olan genç kart ise 150 liraya yükseltildi.

Komisyon üyeleri tarafından da oy birliği ile kabuk edilen zam kararının, önümüzdeki günlerde hayata geçirilmesi bekleniyor.


Ahmet Çelik