Öncü Haber gündeme taşıdı

Dar gelirli vatandaşların ucuz ekmek alabilmesi için Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından şehrin 4 ayrı noktasında kurulan Halk Ekmek Büfeleri’nde satılan ekmeklerin gramajının düşük çıkması büyük bir skandal olarak gündemde ses getirdi.

200 gram satılması gerekiyor

Düzce halkı ucuz ekmek yiyebilsin diye piyasanın 1 TL altında yani 3 TL’den satılan ekmeklerin 200 gramdan alıcıya ulaşması gerekirken, Düzce Belediyesi zabıta ekiplerinin şikayetler üzerine yaptığı inceleme şok gerçeği ortaya çıkardı. Halk ekmeklerin 180 ila 170 arasında değişen gramlarda büfelere verildiğinin tespit edilmesi üzerine Öncü Haber’in görüşüne başvurduğu Düzce Fırıncılar Odası Başkanı ve aynı zamanda Halk Ekmek büfelerinde satılan ekmeğin üreticisi olan İbrahim Korkmaz, yaptığı açıklamada “Her 6 saatte bir ekmek gram kaybeder, küçülür.” savunması yapmıştı.

Muhalefet sessiz kalmadı

Yapılan inceleme ve takipler sonucunda, aylardır günlük 20 bin ekmeğin satıldığı Halk Ekmek büfelerinde, vatandaşın satın aldığı ekmeklerin gramajlarının eksik olduğunun Öncü Haber tarafından gün yüzüne çıkarılması sonrasında muhalefetten de eleştiri dozu yüksek açıklamalar gelmeye başladı.

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, yaptığı yazılı açıklamada, Öncü Haber’in gündeme getirdiği ‘Halk Ekmek’teki gramaj skandalı ile ilgili Düzce Belediyesi’nden daha önce de olduğu gibi şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri çerçevesinde hareket etmesini istedi.

“Sosyal belediyeciliği çok önemseyen bir teşkilatız”

Düzce’de zorlaşan ekonomik koşullar çerçevesinde dar gelirli vatandaşlara katkı sağlamak amacı ile ülkenin birçok şehrinde de uygulanmaya devam eden ‘Halk Ekmek’ konusunu ilk gündeme getiren parti olduklarını vurgulayan İYİ Parti İl Başkanı Er, “Sosyal belediyeciliği çok önemseyen bir teşkilatız. Belediyelerin imar ve iskan gibi ranta dayalı faaliyetleri kadar özellikle zorlaşan ekonomik koşullar göz önüne alındığında insanımıza ekonomik ve sosyal manada destek olmasını ve bunu popülist ve algısal çerçevede değil gerçekçi ve öncelikli bir şekilde uygulamasının gerekliliğini defalarca dile getirdik.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşın ekmeği üzerinden siyaset yapmayın”

Düzce Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu Halk Ekmek çalışmasının gerek planlamada gerekse de uygulamada beklentilerin çok uzağında kaldığını savunan Er, şunları kaydetti: “İYİ Parti Düzce Teşkilatı olarak defalarca Halk Ekmek çalışmasının verilerinin kamuoyu ile paylaşılması, şeffaf olunması ve sonuçların değerlendirilip daha iyisinin nasıl yapılabileceğinin üzerinde tüm Düzceliler ile birlikte çalışılması gerektiğini ifade ettik. Lakin Düzce Belediyesi diğer birçok konuda olduğu üzere bu konuda da şeffaf ve ölçülebilir bir çizginin uzağında kalmakta ısrar etti. Basın kuruluşlarının da dile getirdiği ‘Halk Ekmek’in gramajı ile alakalı haber artık konunun belediyenin ve belediye başkanının bireysel inisiyatifi olmaktan çıktığını bizlere göstermektedir. Fırıncılar Odası tarafından konuya cevap verilmiş ama Düzce Belediyesi konu ile alakalı bir açıklama yapmamıştır. Doğruların ortaya konması adına sizleri açıklama yapmaya davet ediyoruz. Bu suskun halinizin hem fırıncılarımızı zor durumda bıraktığını hem de kamusal bir hakkın göz ardı edilmesine sebep olduğunu bilmenizi isteriz. Biz İYİ Parti olarak konu Düzceli’nin hakkı olduğunda konunun takipçisi olmaktan vazgeçmeyeceğimizi hatırlatmak ve sizlerin dikkatini sorumlu bir politika izlemeniz konusunda hassas olmaya çekmek isteriz. Vatandaşın ekmeği üzerinden siyaset yapmayın. Şeffaf bir şekilde çıkın ve açıklama yapın. Kim haklı kim haksız vatandaş karar versin ki Halk Ekmek Projenizin de ne kadar doğru ve tutarlı olduğu ortaya çıksın.”