GÖZLER STK'LARA ÇEVRİLDİ

Barındırdığı doğal güzellikleri nedeniyle bir gelenin bir daha gelmeye can attığı ve "Yeşil Düzce" olarak andığı kent, yıllarca zayıf tanıtım yüzünden yerinde saydı. Var olan turizm potansiyellerinin geniş kitlelere tanıtılması için hep birilerinin ön ayak olması beklendi. Düzce'de son yıllarda Valilik başta olmak üzere yerel yönetimler ve kalkınma ajansı tarafından tanıtım atağına geçilmesi, sivil toplum kuruluşlarına gözlerin çevrilmesine neden oldu.

AÇIKLAMALARLA KENDİLERİNİ HATIRLATANLAR VAR

Önce depremler ardından da sanayiye öncelik verilmesi nedeniyle uzun süre geri planda kalan turizm için son dönemde sadece kamu kurumlarınca yoğun çaba gösterilmesi dernek ve odaların Düzce'nin tanıtımına katkısını sorgulamaya açtı. Vizyon ve misyonlarına bakıldığında Düzce'yi geliştirme ve kalkındırmayı önceliklerine koyan sivil toplum örgütlerinin artık düzenlenen organizasyonlara icabet etmenin dışında Düzce'yi tanınır kılmakta daha akif rol alması bekleniyor. Yıllardır hiçbir etkinliğe imza atmayan sadece önemli günlerde yaptıkları açıklamalarla kendilerini hatırlatan sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu Düzce'de hayata geçirilen önemli turizm projeleri ile artık yeni bir dönemece girilirken bu sürece ayak uydurulması ve destek olunması büyük önem taşıyor.

"BU YEMEĞİ BİRLİKTE PİŞİRELİM"

Bürokratların sıkça dillendirdiği "Her şeyi devletten beklememek gerekir." sözünden yola çıkarak, yaşadığımız şehrin hak ettiği noktaya taşınması noktasında Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı, Düzce'yi Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği, Ticaret ve Sanayi Odası, Borsa, MÜSİAD ve daha bir çok derneğin "Yemekte benim de tuzum olsun" yaklaşımını bırakıp "Bu yemeği birlikte pişirelim" demesi gerekiyor.

GÜÇ BİRLİĞİ YAPILMALI

Yalnızca düzenlenen etkinliklere katılım sağlamak ya da EMITT Fuarı'nda boy göstermekten öte STK'ların kayak, doğa, deniz, inanç, yayla ve şelale gibi bir çok turizm alanına ev sahipliği yapan Düzce'ye yatırımcı çekmek, ulusal ve uluslarası ölçekte büyük organizasyonlar düzenlemek ve tanıtımı arttıracak projeler hayata geçirmek için güç birliği yapması bekleniyor.

Birbirinden güzel yaylaları, tabiat harikası Samandere ve Güzeldere şelaleleri, Efteni Kuş Cenneti, mağaraları, kaplıcaları, akarsuları ve Konuralp'i ile görülmeye değer Türkiye'nin en genç ilini en gözde turistik adreslerden birine dönüştürmek için şimdi topyekün hareket etme zamanı...