Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Düzce'nin turizm ilçesi olan Akçakoca'da da program düzenlendi. Programa katılan Akçakoca Kaymakamı Savaş Tunçer'de Akçakoca'da yapılacak çalışmalardan bahsetti.

“Artık sıra halkta.”

Akçakoca'da ki kamu binalarının boya, badana çalışmaları ile estetik olarak güzel bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Tuncer, ''Birtakım ödenekler bularak kendi imkanlarımız ile, kamu binalarında boya, badana çalışmaları yapıyoruz. Öğretmen Evi binası da bu kapsamda boyanıyor. Belediye başkanımız ile de, bu konuyu görüştük. Artık sıra halkta. Bir kampanya başlatacağız. Sıvasız, boyasız, balkonu neredeyse çöktü çökecek, bütün işletmelere ve evlere yeni bir çehre kazandırılması gerekiyor. Dışardan gelen insan önce ilçenin estetiğine bakar. parkına, bahçesine bakar, binasına bakar. Ve derki, 'burası da o kadar ağam, şaham bir yer değilmiş'. Herkes ile bir araya gelerek böyle bir kampanya başlatacağız.'' dedi.

“İnsanlarımız tabelalardan dükkanları göremez hale geldi.”

Akçakoca'da bir önemli eksikliğin de, 'tabela' konusu olduğunu vurgulayan Tuncer, ilçeye gelen misafirlerin kendisine intikal ettirdiği, 'tabela kirliliği' sorununun çözülmesini istedi.
Dükkanların kendilerinden büyük tabelaları olduğunu söyleyen Tuncer, ''İnsanlarımız tabelalardan dükkanları göremez hale geldi. Yol kenarlarında, kaldırımlarda, insanı rahatsız edici, itici kirlilik yaratan bu tabelalara düzen vermemiz gerekiyor. Tabelaların daha estetik olması gerekiyor'' şeklinde konuştu.