8 Şubat 2018 tarihinde “8 aylık bebeğin ölümü şüpheli bulundu” başlığı ile gündeme taşıdığımız haberde, 3 Şubat Cumartesi günü ailesi tarafından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirilen 8 aylık bebeğin doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybettiği ve ölümü şüpheli bulan savcının olayla ilgili başlattığı soruşturmasının sürdüğü bilgileri verilmişti.

Diğer bazı basın kuruluşlarında ise söz konusu olaya ilişkin “Damar yolu bulunamayan bebeğin hayatını kaybettiği ve bunun üzerine bebeğin ailesinin iki hemşireden şikayetçi olduğu” iddiaları yar almıştı. “Damar yolu bulunamayan bebek hayatını kaybetti” iddialarının gerçekleri yansıtmadığını savunan Düzce İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı yazılı bilgilendirmede şunları kaydetti:

“3 Şubat 2018 tarihinde saat 22.50 sularında ailesi tarafından hastanemiz acil servisine getirilen H.E. isimli bebek hasta acil servis hekimleri ve nöbetçi uzman tabip tarafından değerlendirilmiş; hastanın muayenesinde hırıltılı solunum, laterjik ve dehidrate görünüm tespit edilmiştir. Muayene sırasında hasta öyküsü olarak ailesinden alınan bilgiye göre bahsedilen şikâyetler 3-4 gündür devam ettiği ancak aile o gün hastaneye başvuru yaptığı tespit edilmiştir. Hastane kayıtları incelendiğinde hastanın hastanemize bu durum ile ilgili önceden bir başvurusu bulunmamaktadır. Hastanın bu bulgularıyla hastaya sepsis-septik şok (Kan zehirlenmesi) ön tanısı düşünülerek derhal müdahale edilmiştir ancak hastaya damar yolu açılırken gelişinin 20. dakikasında (Solunumu durmuştur) arest olmuştur. Yaklaşık 50 dakika hastaya CPR (Kalp Masajı) uygulanarak geri döndürülmeye çalışılsa da hasta saat 24.00 civarında vefat etmiştir. Tüm bu tetkikler ve klinik bulgular neticesinde hastanın hastaneye başvurmasında geç kalınmış olduğudur. Tıbbı olarak gerekli tüm müdahaleler yapılmıştır, hasta vefat ettikten sonra ailesine bilgi verilirken baba sağlık çalışanlarına hakaret ve şiddete başvurmuştur. Olay savcılığa intikal etmiş ve adli süreç başlatılmıştır.”