59 Filistin vatandaşının hayatını kaybettiği 2 bininin ise yaralanması ile sonuçlanan katliamın ardından İsrail Devletini lanetlemek adına Türkiye Sivil Toplum Kuruluşu Platformu’na üye 81 ilden 350 sivil toplum kuruluşu başkanı Ankara’da bulunan İsrail Büyükelçiliği önünde toplandı.

Güvenlik nedeniyle Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs’ın da bulunduğu ancak 30 stk başkanı tepkisini göstermek amacıyla eylem yapabildi. Topluluk ise tepkisini elçilik önüne taş atarak değil, siyah kurdeleler atarak gösterdi.

Topluluk adına basın açıklamasını ise Ankara Düzceliler Başkanı ve Platformun Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Semih Kıbrıs yaptı.



“Terörist devlet İsrail’in Filistin topraklarından derhal çekilmesini istiyoruz”
Kudüs’ün sıradan bir yer olmadığını kaydeden Kıbrıs açıklamalarında şunları kaydetti:

“Kudüs, Müslümanların ziyaretine gittiği Mescid-i Aksa’nın bulunduğu bir şehirdir. Hz. Peygamber'in Miraç yolculuğuna çıkmadan önce Mescid-i Aksâ Müslümanların kıblesi olduğundan sadece Filistin’in değil tüm Müslümanların namusudur. Ve Kudüs, Miraç mucizesinin şahididir ve Miraç mucizesinin gerçekleştiği yerdir. Kudüs Müslümanların haysiyeti ve onurudur.
Bütün semavi dinlerce kutsal olan Kudüs'ün sadece Yahudilere bırakılması kabul edilir ve hoş karşılanır ve izahı kabul edilir bir şey değildir.



Yıllarca yaşadıkları topraklarının gaspını önlemek isteyen Filistinlilere, İsrail devletinin tüm uluslararası hukuk kurallarına aykırı olarak, ramazan ayı arifesinde ve dünyanın gözü önünde orantısız şiddet kullanmak suretiyle 60’ın üzerinde Filistinli sivili katletmesine ve binlerce sivilin yaralanmasına neden olan İsrail'in bu insanlık dışı saldırısını lanetle kınıyoruz. B.M.’nin Kudüs'ün Milletler arası anlaşmalarla belirlenmiş statüsünde değişiklik yapma yönündeki uygulamanın hukuk dışı olduğunu bir kez daha İsrail ve A.B.D’nin yüzüne yüksek tondan haykırmaya ve bu vahşete tepki vermeye çağırıyoruz.



Bizler tepkimizi hem yüksek sesle hem de yüksek sözlerle haykırıyor terörist devlet İsrail’in bu uygulamalarına derhal son vermesini, Filistin topraklarından derhal çekilmesini istiyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ