AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, partisinin 2023 seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri köy ziyaretlerini ve muhalefetin ekonomi ekseninde iktidara yönelik eleştirilerini Öncü Haber’e değerlendirdi. Yaz döneminde yaklaşık 200 köye ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Keskin, bu ziyaretlerde kendilerine iletilen talepleri tek tek masaya yatırdıklarını vurguladı.

“ARAMIZDA SAMİMİ BİR BAĞ VAR”

Köylülerle aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan büyük sevgi ve saygıdan kaynaklanan samimi bir bağ ve güven olduğunun altını çizen Keskin şunları söyledi: “Biz vatandaşlarımızla siyaset ötesinde samimi bir diyalog gerçekleştiriyoruz. Bu cumhurbaşkanımızdan kaynaklanıyor. Cumhurbaşkanımızın o samimi tavırları, biz de ona uygun hareket ettiğimiz sürece yerelde bu birleşiyor ve gerçekten de büyük bir hüsnü-ü kabul ile karşılaştık.

“DÜZCE’DEKİ KÖYLER TÜRKİYE’DEKİ DİĞER KÖYLERDEN ÇOK ÖNDE”

Ben bütün köylülerimize köy muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Onların sofralarına girdik, evlerine misafir olduk, gönüllerine girdik. Köy konaklarında köy kahvehanelerinde hep birlikte olduk Türkiye’yi konuştuk… Dolayısıyla iyi dönüşler aldık. Biz de oradan aldığımız sorunları tekrar masaya yatırma fırsatı bulduk. Ve ben iddia ediyorum Düzce’deki köyler; yollarıyla, su altyapılarıyla, yeni yaptığımız kolektör sistemleriyle Türkiye’deki diğer köylere nazaran çok önde. Her hafta çöpleri toplanıyor. Köylerde daha yaşanabilir bir ortam oluşturduk bu 21 senede.”

“DÜZCE’DE SUYU VE YOLU OLMAYAN KÖY KALMADI”

Köylerde yapılan ve hayata geçirilmesi planlanan çalışmalardan da bahseden Keskin, şunları aktardı: “Sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde KÖYDES programları başlamıştı 2006 yılında, ben o zaman ilçe başkanıydım. ‘Susuz köy, yolsuz köy kalmayacak.’ diyerek başladı bu hikaye. Bugün artık, suyu ve yolu olmayan köy kalmadı Düzce’de… Artık suyu-yolu aştık, çocuk oyun parkları yaptık, köy konakları yaptık… Köylerde gerçekten iyi bir hizmet verilmeye başlandı. Bu devam edecek! Eksiklerimiz yok mu, var! Grup yollarımızın yüzde 95’i tamamlandı… Ben göreve geldiğim 2019 yılından bugüne kadar, 3 sefer sel felaketi gördü bu şehir. 2019’da 7 canımız gitti, geçen selde 1 canımız gitti… Dolayısıyla tüm bu olumsuzluklara rağmen Allah devletimize zeval vermesin, bu sellerden dolayı hasar alan köylerimizde bulunan köprülerde, yollarda, su şebekelerinde elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Allah’a şükür vatandaşlarımız da bu samimiyeti, bu özverili çalışmayı görüyor…”

“55 BİN ÜYE EV VE İŞYERLERİNDE ZİYARET EDİLECEK”

AK Parti olarak Düzce’de yürüttükleri seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Başkanı Keskin, “Şimdi yine bir çalışmaya girdik, önümüzdeki süreçte 81 ilimizde bulunan yaklaşık 12 milyon üyenin tamamı ziyaret edilecek. Düzce’de ilçelerle beraber 55 bin üyemiz var. Bu hafta inşallah başlıyoruz. Ben de kuruluşundan bu yana görev almış tüm arkadaşlarımı ziyarete başladım… Onları evlerinde, iş yerlerinde ziyaret ediyorum. Bütün kadın kollarımız, gençlik kollarımız, teşkilatlarımız üyelerimizi mahalle mahalle, ilçe ilçe ziyaret edecek… Onların bizden beklentilerini bizim onlardan beklentilerimizi, 2023 seçimlerinde nelere dikkat etmemiz gerektiğini konuşacağız…” dedi.

“HER 4 KİŞİDEN 3’ÜNÜN BİZE OY VERDİĞİ BİR İLDE YAŞIYORUZ”

“Her 4 kişiden 3’ünün sayın cumhurbaşkanımıza oy verdiği bir ilde yaşıyoruz.” diyen AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla sorumluluğumuz çok ağır… Onun için kasım ayının sonuna kadar bu üye ziyaretlerimizi tamamlamayı planlıyoruz… Bir seferberlik başlattık. İnşallah üyelerimizle birlikte AK Parti’nin tabanıyla buluşacağız, hasbihal edeceğiz…” şeklinde konuştu.

“YENİ PROJELERİ ÖNÜMÜZDEKİ AY KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ”

Partisinin 2023 seçimlerine emin adımlarla hazırlanıp bu doğrultuda ilerlediğini kaydeden Keskin, “Her seçimde olduğu gibi önümüzdeki 2023 seçimleri için de ortaya bir vizyon, projeler ve hayaller koyacağız… Onu da inşallah önümüzdeki ay itibariyle kamuoyu ile paylaşacağız.” diyerek sözlerine son verdi.

“HALKIMIZI HAYAT PAHALILIĞI KARŞISINDA EZDİRMEYECEĞİZ”

Düzce’deki muhalefet kanadının iktidarı sık sık ekonomi üzerinden eleştirmesi ve sorunlara çözüm bulamamakla itham etmesi konusunda da konuşan Keskin, dünyayı etkileyen pahalılığa karşı Türkiye’de atılan adımları tek tek anlattı:

“Biz başından beri dünyada, pandemiden sonra dünyanın çivisi çıktı derler ya, ekonomik olarak dünya durdu, fabrikalar durdu. Pandeminin arkasından da tekrar canlanmaya başladı. Tabii bu fiyat artışları özellikle ulaşımdaki nakliye artışları enerji piyasasındaki elektrik, doğalgazdaki artışlar tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hissedildi. Ama üzerine basa basa söylediğimiz bir şey vardı. Sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde biz halkımızı bu fiyat ve hayat pahalılığı karşısında ezdirmeyeceğiz. Burada özellikle asgari ücretliler konusunda, emekliler konusunda yeni sabit ücretli kesime büyük destekler verildi ve verilmeye de devam edecek. Şu an da geldiğimiz noktada yeni bir ekonomi paketi açıkladık. Bu paketinde sonuçlarını almaya başladık. Şunu söylemek istiyorum vatandaşlarımız otobanı kullanıyor ise bugün, İstanbul- Ankara arasında tırlardan 80 km geçemez hale geldik. Niye, Türkiye çalışıyor, üretiyor. Bu paketin adı neydi, üretim ekonomisi. Türkiye çalışacak ve üretecek. İlk defa cari açık kapanmaya başladı. Yani biz enerjimizi, doğalgazı, petrolü dışarıdan alıyoruz ve cari açığın çoğu da bundan kaynaklanıyor. Ama o açıkta kapanmaya başladı.”

“TEK HEDEFLERİ ERDOĞAN GİTSİN, BAŞKA HİÇBİR PROJELERİ YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ekim’de ‘Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı’ isimli Türkiye’nin vizyon belgeselini kamuoyuna açıklayacağını söyleyen Keskin, “Bakın, 29 Ekim’de TOGG ilk banttan arabasını indirecek. Dolayısı ile bu çok büyük bir şey Türkiye için. Kendi gazımızı, doğalgazımızı bulduk. Bunu 2023’ün bahar aylarında vereceğiz. 20 yıl boyunca evlerin doğalgaz ihtiyacını karşılayacak bir boyutta doğalgaza ulaştık. Ve bu doğalgaz aramaları devam ediyor. Şöyle bir hatırlayacak olursak, Akçakoca’da bir kuyular vardı. O tarihlerde bizim teknolojimiz onu bulmaya yetmiyordu. Bir kanun değişikliği oldu 2004 yılında tahmin ediyorum. Orada yabancı firmalar ile anlaşıp gaz varsa yarısı senin yarısı benim şeklinde bir anlaşmalar vardı. O tarihte bulunan gaz 8 İle yetiyordu. Türkiye’nin ne sismik gemisi ne de o gazı bulup da çıkartacak teknolojisi yoktu. Bugün Allah’a çok şükür sayılı ülkelerden birisiyiz. Bu sismik gemisi ile o gazı çıkartacak teknolojisi ile burada hep Türk çocukları, Türk mühendisleri çalıştı. Akdeniz’de de araştırmalar devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında gerçekten sanayisiyle, savunma sanayisiyle yaptığı girişimler ile dünyada lider ülke konumuna dönüşecek. Bu yüzden de bunu bildikleri için özellikle muhalefet ve muhalefetin yön verdiği okyanus ötesindeki oluşumlar bunu çok iyi bildikleri için 2023 seçimlerinde sayın cumhurbaşkanımız gitsin de ne olursa olsun diye bir arayışa girdiler. Birbirine benzemeyen bir sürü parti bir araya geldi. Tek hedefleri Erdoğan gitsin, başka hiçbir projeleri yok. Dolayısıyla bunu çok iyi biliyorlar. Ülkenin bu sıçramasını çok iyi bildikleri için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama şu da bir gerçek ki aziz Türk milleti de tüm bu olanların farkında. Siyaset hepimizin gözü önünde dönüyor. Kimin ne niyette olduğunu biliyorlar.”

“YALANLAR VE AFETLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPAN BİR MUHALEFETLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Keskin son olarak şöyle konuştu: “Bir hamle yaptık. Düzce’de sosyal konut projesi bin 100 tane konut yapacağız Allah’ın izniyle. Bunların karşısına çıkıp da bir tane laf edecek muhalefet yok Türkiye’de. Cumhurbaşkanımızın geçen sene bu fiyat artışları ile ilgili tek söylediği bir şey var. “Ben milletimi bu hayat pahalılığına ezdirmeyeceğim.” dedi. Bunun hamlelerini yapıyor ve yapmakta oluyor. Arkasından pandemiden hemen sonra iki aynı ırktan, iki aynı dinden iki devlet arasında savaş çıktı. Bu savaşın neticeleri de dünyaya yansıdı. İki devlet arasında savaş çıkıyor ve iki ülke de “Biz Erdoğan’a güveniyoruz” diyor. Arabuluculuğu rolünde etkin rol oyuyor Türkiye. Bunu bütün dünya izliyor. Dünyanın neresine giderseniz gidin Tayyip Erdoğan deyince makaleler yazılıyor. Şu anda da faizi indirip de ekonomide üretimin arttırma modelini İngiliz basını “Ne kadar doğru bir hamle” vurgusuyla yazıyor. Faizi arttırmakla enflasyonun önüne geçilemeyeceği makalelerde yazılıyor. Yani dünyayı takip eden herkes bunun böyle olması gerektiğini biliyor. Ama yalanlar özellikle afetler üzerinden siyaset yapan bir muhalefetle karşı karşıyayız.”