Resmi açılışı 6 Kasım 2016 tarihinde yapılan Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin sorunları açıldığı günden bu yana artarak devam ediyor. Isınma, elektrik, kanalizasyon gibi sorunlar henüz tam anlamıyla çözülememişken esnaf bu kez de Otoban Bağlantı Yolu’ndaki çalışmanın bir türlü bitirilememesinden kaynaklanan maddi sıkıntıdan dert yakınıyor. 



"Harcadığımız maliyetin çıkarılacağı sözü verildi, belediyeden gelen yok"
En büyük sorunlarının Otoban Bağlantı Yolu olduğunu ve henüz faaliyete girmemesi nedeniyle vatandaşın civar illerde inip binmek durumunda kaldıklarını aktaran terminal esnaflarından Kadir Taş yaşadıkları maddi sıkıntıyı şu sözlerle anlattı:

“Otoban Bağlantı Yolu inşaatı başladı. Üzerinden 3-4 yıl geçmiş ve ne zaman biteceği belli değil. 2018 yılının ekim ayında bitirileceği söylendi. O zaman bizim iki sene buraya gelmemizdeki espri neydi? Biz buraya inanılmaz maliyetlerle geldik. Buraya taşınırken hava paraları ödendi ve bu paraların bir şekilde burada esnafa kazandırılacağı sözü verildi ve o tarihten bu tarihe zaten hiçbir belediye yetkilisi buraya gelmedi. Yaptığımız bazı projeler vardı. Mesela şehir içi servisler vardı. Her firma yolcuyu mağdur etmemek adına servis yapıyor. Mesela bu servislerin belediye tarafından yapılacağı söylenmişti. Bırakın servisi artık belediyenin kendi otobüsleri bile gelmiyor. Çünkü yollar karıştı.”



"Yeni Belediye Başkanımız Dursun Bey ve Hikmet Bey bu sorunu çözsünler"
Bir süre önce şehirlerarası otobüs terminalinden taşınan köy otobüslerinin şehir içi trafiğinin sıkışık olmasından dolayı terminalden gittiklerini belirten Taş, bağlantı yolları ve trafik düzenlemesi yapılmadan esnafın terminale sokulmaması gerektiğini ifade ederek yetkililere seslendi:
“Hiçbir yetkilinin buraya gelmemesi beni çok şaşırttı. Mesela medyada görüyorum. Hikmet Başkanla yeni belediye başkanımız yeni tramvay yolunu geziyorlar. Tamam tramvay yolunu gezsinler ama burası binlerce kişinin seyahat ettiği bir yer gelin buradaki sorunları dinleyin. Siz de anlatın sorun varsa birlikte bulalım. Yaklaşık 1 yıldır buraya kimse gelmedi. Esnaf buraya vaatlerle geldi. Bedel ödeyerek geldi. Bu maliyetlerini çıkarması gerekiyor. Çıkaramıyorsa neden çıkaramadığını sorgulaması gerekiyor. Yeni Belediye Başkanımız Dursun Bey ve Hikmet Bey bu sorunu çözsünler. Yüzlerce köy otobüsü trafik sorunu nedeniyle buradan çıktı.”


"Bu sorunlara muhatap olacak birini bulmak şart"

Son olarak ısınma ve kanalizasyon gibi başlıca sorunlarının da çözüme kavuşmadığını söyleyen Kadir Taş açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Biz artık oraları geçtik. Elektrik, ısınma gibi pek çok sorunu vardı halledilmedi. O kadar çok sıkıntımız var ki artık bunları düşünemiyoruz bile. Çünkü buranın ciddi bir giriş-çıkış ve kullanım problemi var. Bir sene önce Çoban Terminalinde 900 TL kira öderken şimdi 3 bin TL kira ödüyoruz ve neye ödüyoruz bilmiyoruz. Ben bugün kendi aracımla geldiğimde bile otopark parası ödüyorum. Personel bile otopark parası ödüyor burada. Bu sorunlara muhatap olacak birini bulmak şart. Verilen sözlerin hiçbiri yerine gelmedi. Belki yeni yönetimle sorunlar hallolur umudumuz kaybolmadı. Mücadelemize devam edeceğiz.”

Haber:Ö.YILMAZ