“Gereğinin yapılacağına inanıyoruz.”

Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminde TSO Başkanı Metin Büyük'ün istifa haberleri yankılanmaya devam ederken bir önemli açıklamada TSO Meclis Başkanı Metin Uzun'dan geldi. Uzun, Büyük'ün yaptığı hiçbir çalışmada kendilerine danışmadığını söyleyerek TSO Meclisi'nin yaptığı bu tespitler sonucunda Metin Büyük'ün Düzce'ye ve TSO'ya zarar vermekte olduğunu belirtti. Uzun, “ Düzce'mize hiçbir fayda sağlamayacak olan sen-ben kavgasını, tüm ikazlarımıza rağmen körüklediğini ve TSO Meclis üyelerinin çoğunluğunun artık kendisine güveninin kalmadığını kamuoyuna üzülerek duyuruyoruz.” şeklinde konuşarak, Büyük'ün gereğini yapmasını beklediklerini ifade etti. OSB yönetimine karşı Kamuoyunda sarsılmış olan güvenin yeniden tazelenmesi adına, OSB müteşebbis heyetinin yeniden oluşturulmasının Düzce için yararlı olacağı düşüncesinde olduklarını da belirten Metin Uzun, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vali Bülent Kılınç'tan yeni yönetim için isim talep edeceklerini de ifade etti.

“Metin Büyük bize danışmadan kişisel hareket etmiştir.”

Metin Büyük hakkında çeşitli iddiaların da yer aldığı açıklamada, TSO Meclisinin gelişmelerden haberdar olmadığı, Büyük'ün hiçbir görüşme yapmadan istifa etmesinin Oda Meclisine karşı yapılan bir saygısızlık olduğu dile getirildi. TSO Meclis Başkanı Metin Uzun, “ OSB'de eğer usulsüzlük var ise Oda Meclisimize gerekli bilgi verilmesi gerekirken Sayın Büyük, kendisini oraya seçen Meclis üyesi arkadaşlarından habersiz istifa etmiştir.” diyerek, yapılan açıklamaların sadece Metin Büyük'ün kişisel görüşleri olduğunu ve Oda Meclisine kesinlikle mal edilmemesi gerektiğini söyledi.

“Toplantının kamera kayıtları Büyük tarafından yok edildi.”

TSO Meclis Başkanı Metin Uzun şok etkisi yaratacak bir açıklamada daha bulundu. TSO Meclisi'nin 5 Kasım tarihinde yapılan olağan toplantısında gündem olmamasına rağmen, Metin Büyük'ün istifasının 3,5 saat süreyle şiddetli bir şekilde tartışıldığını dile getiren Uzun, toplantının kamera kayıtlarının Büyük tarafından yok edildiğini iddia etti. Metin Uzun açıklamalarına “ Sayın Büyük' ün aylardır veriyorum dediği kavga tamamen kişisel olup, TSO Meclis iradesini yansıtmamaktadır. Kanaatimiz, kendisine siyasi rant sağlamak amacıyla TSO' yu kullanarak , siyasi parti mensubu kimliğinden hala vazgeçemediği yönündedir. Hiçbir haklı tarafı bulunmamaktadır.” dedi.