Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın liderliğinde, 23 Kasım 2018'de kurulan Yeniden Refah Partisi'nde, ilk kongre heyecanı yaşanıyor. Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk düzenlediği basın açıklamasında 17 Kasımda Ankara Spor Salonu’nda yapılacak olan ve Dr. Fatih Erbakan’ın tek aday olarak katılacağı büyük kongreye Düzcelileri davet etti.



 
“Bu tarihi anı halkımızın yaşamasını özellikle rica ediyorum”
Nezir Merttürk yaptığı basın açıklamasına 12 Kasım 1999 depreminde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet dileyerek başladı. Kuruluşlarında daha bir yılı doldurmadıklarını belirten Merttürk Şöyle konuştu: “Daha bir yılı tamamlamadan 76 ilde ve 760 ilçede teşkilatlarımızı tamamlamış olarak büyük kongreye giriyoruz. Bu kongremiz ülkemiz ve Düzce’miz için çok önemli olarak görüyoruz. Çünkü Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan babasından almış olduğu bu emaneti hedeflerine ulaştırmak konusunda yola çıkan bir liderdir. Bu tarihi anı halkımızın yaşamasını özellikle rica ediyorum. Erbakan hocamızın yarım kalan projelerini tamamlamak üzere yola çıkan Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’nın babasının yarım kalan projelerini tamamlayarak insanlığın kurtuluşuna inşallah vesile olacaktır. Ülkemizin girmiş olduğu maddi ve manevi sıkıntılardan kurtaracak birlik beraberlik içinde bir Türkiye kurulmasını inşallah birlikte sağlayacağız” diye konuştu.
 
Son olarak 17 Kasımda Ankara’ya 20 otobüs kaldıracaklarını söyleyen Merttürk “ Bin civarında katılım ile Düzce gerekli duruşunu gösterecek ve bizde bu büyük kongrenin daha gösterişli olması için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
17 Kasım 02:30’da Çoban Mevkiinde ki parti binasının önünden otobüslerin kalkacağını belirten Nezir Merttürk , tüm Düzce halkını gerçekleştirilecek olan büyük kongreye davet etti.